Makale Yumurta Kabuğu İle Kalsiyum İhtiyacını Karşılamak

Hoşgeldin!

Forum sitemiz tamamen ücretsizdir.

Şimdi Kayıt Ol!
Yumurta Kabuğu ile Kalsiyum ihtiyacı karşılanabilir mi?

Çok şükür yumurtanın zararlı değil bilakis sağlıklı bir hayat için elzem olduğunu en ciddi yumurta muhalifleri bile anladı.

Gel gelelim yumurtanın kabuğunun yumurta kadar faydalı olduğu pek bilinmez.

Yumurta kabuğu, tabii kalsiyum deposu olması yanında 27 farklı element ile stronsiyum ve florür de ihtiva eder.

Bu besin ögelerinin biyoyararlılıkları çok yüksektir; vücut tarafından tam gıdalar gibi hazmedilir ve etkili bir şekilde kullanılabilir.



Yumurta kabuğu ne işe yarar?

Yumurta kabuğunun yapısı diş ve kemiklerimize çok benzer.

Hayvanlar ve insanlarda yumurta kabuğu tozunun “raşitizmi” önlediğini gösteren çalışmalar var.

Hayvan deneylerinde de osteoporozu azalttığı, hücre üretimini artırdığı ve kıkırdaklarda büyümeyi artırdığı ortaya kondu.

Osteoporozu olanlarda ağrıyı azalttığı ve hareketliliği artırdığı biliniyor.

Araştırmalar hastalık durumlarına yönelik olmakla beraber yumurta kabuğundaki kalsiyumun sağlıklı diş, kemik ve eklemlere sahip olmak için önleyici etkisi olduğu düşünülebilir.

Yumurta kabuğunu nasıl toz haline getirelim?

Yumurta kabuğunun toz haline getirilmesi en kolay kullanım yoludur.



BİR: Yumurta kabuklarını önce bol su ile çalkalayıp durulayın. Yumurtanın iç kısmındaki ince kabukta da faydalı besin ögeleri vardır, bunları temizlemeyin.

İKİ: Büyük bir kazanı suyla doldurun ve suyu kaynatın.

ÜÇ: Yumurta kabuklarını kaynayan suya boşaltın, böylece zararlı mikroplar varsa bunlar ölecektir.

DÖRT: Kabukları 10 dakika süreyle kaynatın ve sonra boşaltın.

BEŞ: Yumurta kabuklarını cam veya paşalanmaz çelikten bir fırın tepsisine yayın ve bir gece boyunca kurumalarını bekleyin.

ALTI: Ertesi sabah kabukları tam anlamıyla kuruyabilmeleri için 95 derecelik fırında 10 dakika süreyle tutun.

YEDİ: Bunlardan sonra yumurta kabuklarını bir kahve değirmeninde tozlaşıncaya kadar öğütün.

SEKİZ: Elde ettiğiniz yumurta kabuğu tozlarını ağzı sıkıca kapatılabilen cam kavanozlarda muhafaza edin.

Nasıl kullanalım?

Bir çay kaşığı yumurta kabuğu tozunda 800-1000mg kalsiyum vardır.


Elde ettiğiniz tozu suyla karıştırarak günde bir çay kaşığının dörtte üçü kadar tozu üç öğünde yemeklerle beraber tüketebilirsiniz.

Günde bir çay kaşığından fazla kullanmayınız.

Kalsiyumu haplardan değil besinlerden alın ki işe yarasın

Günümüzde birçok kadın kemik sağlığı için “kalsiyum destekleri” kullanıyor ama bunun kemik kırıklarını önlemede işe yaramadığı gibi kalp krizi ve buna bağlı ölümleri artırdığını biliyoruz.

Sağlıklı kemikler için tabii ki kalsiyum almak gerekiyor ama bunun bir besin desteği şeklinde alınması tıpkı D vitamini hapları içmek gibi yanlış bir uygulama.

Nasıl D vitamininin besinlerle alınması gerekiyorsa aynı durum kalsiyum için de geçerlidir.

Üstelik sağlığınız da riske girmediği gibi paranızla da rezil olmazsınız.

Gelelim neticeye

İnsanlar dünya kurulduğundan beri eczaneden aldıkları haplarla değil gerçek gıdalarla hastalıklardan uzak sağlıklı yaşadılar.

Bütün mineral, vitamin, antioksidan, omega 3 hapları paranızı almak için çıkarılmış üstelik de sağlığınızı riske atan “ticari” ürünlerdir.

Bunları size bilerek veya iyi niyetle bilmeden dayatmaya kalkanlara kanmayın.

Sağlıklı yaşamak için eczaneye ihtiyacınız olmadığını sakın unutmayın.

Yumurta Kabuğu İle Kalsiyum İhtiyacını Karşılamak isimli makale engin tarafından yazılmıştır.
 
Forum Üyesi
Katılım
9 Şub 2021
Mesajlar
118
Tepki puanı
17
Puanları
68
Yaş
30
Kafama takılan bir konuydu bu. Artık dk başı ginseng içerikli yok OMEGA 3 ki bilmem neli haplar TV de oynuyor. Acaba gerçekten gerekli mi diye düşünmeye başladım.
 
Yorum
Forum Üyesi
Katılım
8 Eyl 2020
Mesajlar
39
Tepki puanı
11
Puanları
28
Yaş
28
Yumurta Kabuğu ile Kalsiyum ihtiyacı karşılanabilir mi?

Çok şükür yumurtanın zararlı değil bilakis sağlıklı bir hayat için elzem olduğunu en ciddi yumurta muhalifleri bile anladı.

Gel gelelim yumurtanın kabuğunun yumurta kadar faydalı olduğu pek bilinmez.

Yumurta kabuğu, tabii kalsiyum deposu olması yanında 27 farklı element ile stronsiyum ve florür de ihtiva eder.

Bu besin ögelerinin biyoyararlılıkları çok yüksektir; vücut tarafından tam gıdalar gibi hazmedilir ve etkili bir şekilde kullanılabilir.



Yumurta kabuğu ne işe yarar?

Yumurta kabuğunun yapısı diş ve kemiklerimize çok benzer.

Hayvanlar ve insanlarda yumurta kabuğu tozunun “raşitizmi” önlediğini gösteren çalışmalar var.

Hayvan deneylerinde de osteoporozu azalttığı, hücre üretimini artırdığı ve kıkırdaklarda büyümeyi artırdığı ortaya kondu.

Osteoporozu olanlarda ağrıyı azalttığı ve hareketliliği artırdığı biliniyor.

Araştırmalar hastalık durumlarına yönelik olmakla beraber yumurta kabuğundaki kalsiyumun sağlıklı diş, kemik ve eklemlere sahip olmak için önleyici etkisi olduğu düşünülebilir.

Yumurta kabuğunu nasıl toz haline getirelim?

Yumurta kabuğunun toz haline getirilmesi en kolay kullanım yoludur.



BİR: Yumurta kabuklarını önce bol su ile çalkalayıp durulayın. Yumurtanın iç kısmındaki ince kabukta da faydalı besin ögeleri vardır, bunları temizlemeyin.

İKİ: Büyük bir kazanı suyla doldurun ve suyu kaynatın.

ÜÇ: Yumurta kabuklarını kaynayan suya boşaltın, böylece zararlı mikroplar varsa bunlar ölecektir.

DÖRT: Kabukları 10 dakika süreyle kaynatın ve sonra boşaltın.

BEŞ: Yumurta kabuklarını cam veya paşalanmaz çelikten bir fırın tepsisine yayın ve bir gece boyunca kurumalarını bekleyin.

ALTI: Ertesi sabah kabukları tam anlamıyla kuruyabilmeleri için 95 derecelik fırında 10 dakika süreyle tutun.

YEDİ: Bunlardan sonra yumurta kabuklarını bir kahve değirmeninde tozlaşıncaya kadar öğütün.

SEKİZ: Elde ettiğiniz yumurta kabuğu tozlarını ağzı sıkıca kapatılabilen cam kavanozlarda muhafaza edin.

Nasıl kullanalım?

Bir çay kaşığı yumurta kabuğu tozunda 800-1000mg kalsiyum vardır.


Elde ettiğiniz tozu suyla karıştırarak günde bir çay kaşığının dörtte üçü kadar tozu üç öğünde yemeklerle beraber tüketebilirsiniz.

Günde bir çay kaşığından fazla kullanmayınız.

Kalsiyumu haplardan değil besinlerden alın ki işe yarasın

Günümüzde birçok kadın kemik sağlığı için “kalsiyum destekleri” kullanıyor ama bunun kemik kırıklarını önlemede işe yaramadığı gibi kalp krizi ve buna bağlı ölümleri artırdığını biliyoruz.

Sağlıklı kemikler için tabii ki kalsiyum almak gerekiyor ama bunun bir besin desteği şeklinde alınması tıpkı D vitamini hapları içmek gibi yanlış bir uygulama.

Nasıl D vitamininin besinlerle alınması gerekiyorsa aynı durum kalsiyum için de geçerlidir.

Üstelik sağlığınız da riske girmediği gibi paranızla da rezil olmazsınız.

Gelelim neticeye

İnsanlar dünya kurulduğundan beri eczaneden aldıkları haplarla değil gerçek gıdalarla hastalıklardan uzak sağlıklı yaşadılar.

Bütün mineral, vitamin, antioksidan, omega 3 hapları paranızı almak için çıkarılmış üstelik de sağlığınızı riske atan “ticari” ürünlerdir.

Bunları size bilerek veya iyi niyetle bilmeden dayatmaya kalkanlara kanmayın.

Sağlıklı yaşamak için eczaneye ihtiyacınız olmadığını sakın unutmayın.

Yumurta Kabuğu İle Kalsiyum İhtiyacını Karşılamak isimli makale engin tarafından yazılmıştır.
Yazınız çok güzel ancak kafama takılan bir soru var. Şimdi doğal besinlerin ekstratları uygun teknolojiyi kullanıp elde ediliyor. Sonuçta hammaddesi sizinde bahsettiğiniz yumurta kabuğu gibi doğal. Yani balık yağı balıktan, antioksidan olarak propolis ekstratları propolisten, çörek otu yağı özleri çörek otundan elde ediliyor. Şimdi genelleme yaptığınızda bunlarında bir yararı olmadığı ortaya çıkıyor. Ama bunlarında hammaddeleri doğal ürünlerin kendileri ve bunların uygun teknolojiyi kullanarak ortaya çıkartıp satılıyor. Bunlara fayda sağlamaz diyebilir miyiz?
 
Yorum
Katılım
1 Haz 2014
Mesajlar
1,200
Çözümler
4
Tepki puanı
415
Puanları
158
Yaş
32
Konum
İstanbul
Web Sitesi
www.fitnessbilim.com
Yazınız çok güzel ancak kafama takılan bir soru var. Şimdi doğal besinlerin ekstratları uygun teknolojiyi kullanıp elde ediliyor. Sonuçta hammaddesi sizinde bahsettiğiniz yumurta kabuğu gibi doğal. Yani balık yağı balıktan, antioksidan olarak propolis ekstratları propolisten, çörek otu yağı özleri çörek otundan elde ediliyor. Şimdi genelleme yaptığınızda bunlarında bir yararı olmadığı ortaya çıkıyor. Ama bunlarında hammaddeleri doğal ürünlerin kendileri ve bunların uygun teknolojiyi kullanarak ortaya çıkartıp satılıyor. Bunlara fayda sağlamaz diyebilir miyiz?
Bu dediğinize göre et ve et ürünleri yerine protein tozu içmek yeterlidir diyebiliriz :) ama malesef öyle bir durum söz konusu değildir. Doğal olarak var olan bir ürüne işleme yapıldığı vakit aynı besin değerlerini alsa dahi doğal diyemeyiz. Aldığı ayni besin değeri de aynı olduğuna emin olamayız.
 
Yorum
  • :)
  • :D
  • ;D
  • :lollol:
  • :lol:
  • ;)
  • :(
  • :cool:
  • :p
  • :eek:
  • :laugh:
  • :rolleyes:
  • :angry:
  • :mad:
  • :embarras:
  • :undecided:
  • :cry:
  • :evil:
  • :heart:
  • %p
  • :bravo:
Üst