Yumurta Akı

Hoşgeldin!

Forum sitemiz tamamen ücretsizdir.

Şimdi Kayıt Ol!
Forum Üyesi
Katılım
13 Ağu 2014
Mesajlar
40
Tepki puanı
5
Puanları
8
Merhabalar,

Bu sporu yapan birisinin yumurta yememesi saçma gelebilir ama maalesef yiyemiyorum. Daha doğrusu beyazını yiyemiyorum. Haşlayınca sadece sarısını tüketebiliyorum. İşin garip tarafı biraz midesiz bir insanımdan kolay kolay bişeyden tiksinmem ama yumurta beyazını hiç bir şekilde yiyemiyorum.

Yumurtayı kırıp akını içebilirim ama bir defa denedim. Peki bu şekilde haşlamak arasında bir fark var mı? Yine vitaminleri ve proteini alabilir miyim? Sabahları 4-5 yumurta akını sütle karıştırıp içsem olur mu?
 
SMS Onaylı
Onursal Üye
Katılım
13 Ağu 2014
Mesajlar
808
Tepki puanı
238
Puanları
138
Hayvansal proteinlerin tüketilmeden önce denatüre olması lazım bunun içinde pişmesi lazımdır, en fazla fayda bu şekilde alınır. Çiğ tüketilmesini Savaş hoca önermiyor. Çiğ tüketilirse ne kadar fayda sağlar bilemem
 
Yorum
Forum Üyesi
Katılım
25 Ağu 2014
Mesajlar
448
Tepki puanı
82
Puanları
98
Yaş
29
Konum
İzmir
Yumurtayı pişirmeden de yiyebilirsin tabi ki. Sütle karıştırp içebiliyorsan hele sabah iyi bir besin kaynağı olacaktır. Pişirip yenmesinin sebebi tat avantajı ve pişmemiş yumurtadan kapılabilecek hastalık riski. Düşük bir risk tabi ki bu, araştırabilirsin çeşitli yerlerde ''gut hastalığı'' olması gerek hastalığın adının (ismi yanışsa düzeltin)
 
Yorum
Forum Üyesi
Katılım
13 Ağu 2014
Mesajlar
36
Tepki puanı
1
Puanları
8
Yaş
27
Savaş hocanın bir videosu vardı sabah kahvaltısı çokta önemli değil demişti bende yemiyorum sabah kahvaltısı yaptığımı hatırlamıyorum desem yeridir.
 
Yorum

MFS

Forum Üyesi
Katılım
6 Eyl 2014
Mesajlar
6
Tepki puanı
1
Puanları
3
Yaş
27
yumurtayı çiğ yemek zararlıdırsindirminin zorluğu sebebiyle protein ve vitaminler vucuttan sindirilmeden atılır

 
Yorum
Forum Üyesi
Katılım
6 Eyl 2014
Mesajlar
7
Tepki puanı
0
Puanları
1
Yaş
27
Konum
istanbul
Web Sitesi
fitnessdestek.net
Eger kokusundan tiksiniyorsan ==> aksamdan yumurtalari haslayip buzdolabina koy.sabahta az zeytin yagi ve kekik kullan koku felan kalmiyo guzel de oluyo.
 
Yorum
Forum Üyesi
Katılım
11 Haz 2014
Mesajlar
47
Tepki puanı
56
Puanları
33
Yaş
30
Konum
bartın; istanbul
Web Sitesi
www.facebook.com
arkadaşlar çiğ tüketilmesinin sindirimi zor değildir, aynı zamanda kullanılmaz atılır gibi sözlerde saçmadır.
eti bile çiğ yiyebilirsiniz, vücut ondan proteini alır, protein kuru madde olarak sarmal aminoasit zincirlerinden oluşan yuvarlak toplar halinde besinlerde bulunur, ve vücut besini sindirirken bu proteinleri parçalar, aminoasitler halinde kana karışır.
eti çiğ yemememizin sebebi sindirimden dolayı değildir, zararlı bakteriler, hastalıklar kapma riski olduğu içindir.
yumurta da aynı şekilde, tavuklarda salmonella bakterisi salgını vardır, bulaşma ihtimali milyonda birdir, isteyenler araştırabilirler salmonella salgınını, ve şöyle de bir şey var salmonella tavuğun dışkısında bulunur.

-"...Diğer salmonellalar sıkça gıda kaynaklı hastalıkların nedenidir, özellikle kümes hayvanları ve çiğ yumurtadan kaynaklanırlar.Hayvancılıkta antibiyotiklerin rutin kulanımı yüzünden oluşmuş antibiyotik dirençli salmonella suşlarının enfeksiyonu sorunlu olabilir..." kaynak:Salmonella'da antibiyotik direncinin izlenmesi, in Eurosuveillance: Hastalık takibi ve kontrolu hakkında Avrupa bilgiler.-

ayrıca tifo gibi hastalıklara sebep olabilir. yumurtanın kabuğu geçirgen özellikte olduğu için yumurtalar fabrikalarda dezenfeksiyon işlemi görmeden önce salmonellanın yumurta içine girme ihtimali vardır. ancak şöyle de bir şey var, tifo tedavisinde beslenme önemlidir, şöyle beslenilmesi gerekir: "
alınan besinler protein ve karbonhidrat ağırlıklı olmalıdır. Bunun yanında bol bol su içmek gerekir."
bir sporcunun da beslenmesi bu şekilde olduğu için tifo gibi hastalığa da yakalanma ihtimali oldukça düşer, ayrıca yumurtalarda çıkış öncesi dezenfekte edilirler, yani milyarda bir olabilecek bir salgın haline gelebilir diyebiliriz, ama yine de dikkat etmek gerekir.
-aynı zamanda,
Yumurta akında "avidin" adı verilen protein ,biotin metabolizmasını engelleyerek biotin yetersizliğine yol açar. Yumurta akı pişirildiği zaman avidinin anti-biotin etkisi yok olmaktadır.-
kaynak:
http://mtayar.uludag.edu.tr/yumurtahijyeni.htm

eğer bana sen kullanıyor musun diyecek olursanız :D evet sabahları günde 7 çiğ, 2 tam pişmiş yumurta tüketiyorum :) b complex vitamin kullanıyorum, ayrıca bol su, karb., protein ve yağ tüketimim var yani biyotin eksikliğimde yok, karaciğer yağlanması yok, LDL düzeylerimde normal, kan ve bazı hormon testlerini de düzenli olarak belli periyodlarda yaptırıyorum, herhangi bir sorun yaşamadım, her hangi bir sorun olursa da zaten haberim olur :)


 
Son düzenleme:
Yorum
  • :)
  • :D
  • ;D
  • :lollol:
  • :lol:
  • ;)
  • :(
  • :cool:
  • :p
  • :eek:
  • :laugh:
  • :rolleyes:
  • :angry:
  • :mad:
  • :embarras:
  • :undecided:
  • :cry:
  • :evil:
  • :heart:
  • %p
  • :bravo:
Üst