Hoş geldin!

Forum sitemize kayıt olarak fitness ve vücut geliştirme konularında sorular sorabilir, diğer insanlarla iletişime geçebilirsiniz!

Şimdi Kayıt Ol

yemekleri saklamak

Ege

Forum Üyesi
Katılım
5 Eylül 2014
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Ödüller
0
Fit Puan
0
Arkadaşlar ben belli bir süredir spor yapıyorum ama düzenli beslenme olanağı bulamıyordum, artık usulüne uygun beslenmeyi kafama koydum ama okul, iş ve spor temposunda yemeklerimi yapma ve saklama konusunu nasıl yapacağımı tam bilmiyorum, siz yemeklerinizi tek seferde ne kadar yapıyorsunuz, günlük mü yoksa birkaç günlük mü, ve nasıl saklıyorsunuz, örneğin bulguru, tavuğu falan dolapta ne kadar süre bekletebilirim? kendi beslenme şekillerinizi örnek olarak sunarsanız sevinirim.
 

sefayksl

Forum Üyesi
Katılım
13 Ağustos 2014
Mesajlar
40
Tepkime puanı
5
Ödüller
0
Fit Puan
0
Arkadaşlar ben belli bir süredir spor yapıyorum ama düzenli beslenme olanağı bulamıyordum, artık usulüne uygun beslenmeyi kafama koydum ama okul, iş ve spor temposunda yemeklerimi yapma ve saklama konusunu nasıl yapacağımı tam bilmiyorum, siz yemeklerinizi tek seferde ne kadar yapıyorsunuz, günlük mü yoksa birkaç günlük mü, ve nasıl saklıyorsunuz, örneğin bulguru, tavuğu falan dolapta ne kadar süre bekletebilirim? kendi beslenme şekillerinizi örnek olarak sunarsanız sevinirim.
Dolapta en fazla 2 gün bekletiyorum. Benim asıl sorunum evde yapıp dışarıda yemek biliyorsunuz dışarıda bize göre yemek bulmak zor ama bu havada dolmuştan inmeden bozulur sanırım tavuk :)
 

Medusa

Forum Üyesi
Katılım
15 Ağustos 2014
Mesajlar
8
Tepkime puanı
1
Ödüller
0
Fit Puan
0
yemeğin soğukluğunu muhafaza edebilen kaplar var mı piyasada ?
 

Fatih A.

Moderatör
SMS Onaylı
Katılım
13 Ağustos 2014
Mesajlar
799
Tepkime puanı
236
Ödüller
3
  • 250. Mesaj!
  • 100. Mesaj!
  • 100. Beğeni!
Fit Puan
4
Arkadaşlar ben belli bir süredir spor yapıyorum ama düzenli beslenme olanağı bulamıyordum, artık usulüne uygun beslenmeyi kafama koydum ama okul, iş ve spor temposunda yemeklerimi yapma ve saklama konusunu nasıl yapacağımı tam bilmiyorum, siz yemeklerinizi tek seferde ne kadar yapıyorsunuz, günlük mü yoksa birkaç günlük mü, ve nasıl saklıyorsunuz, örneğin bulguru, tavuğu falan dolapta ne kadar süre bekletebilirim? kendi beslenme şekillerinizi örnek olarak sunarsanız sevinirim.
Hergün yağsız tavada ızgara yapıyorum tavuk etini, bulgur pilavı 3-4 günde bir yaparım. Yoğurdu, yulaf ezmesini, sebzeleri dolaptan eksik etmem. Hazırlayıp sızma zeytinyağı döküyorum üstüne. @Medusa Evet, bu şekilde kaplar var.
Saklama Kab Termos - n11.com
Miniland Baby Vakumlu Saklama Kabı Mavi 33 Cl 2'li 26922919 - n11.com
 

hellyea

Forum Üyesi
Katılım
13 Ağustos 2014
Mesajlar
150
Tepkime puanı
20
Ödüller
1
  • 100. Mesaj!
Fit Puan
0
Tavuk etini gölge sıcaklığında çantanızda 6 saat kadar hiç bozulmadan tutabilirsiniz sonrası için bilemicem deneyin görün:)
 

Ege

Forum Üyesi
Katılım
5 Eylül 2014
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Ödüller
0
Fit Puan
0
peki arkadaşlar yemeklerinizi pişirmeniz ne kadar zamanınızı alıyor, nasıl pişiriyorsunuz, dediğim gibi okula gitmem gerekiyor, spor masraflarını çıkarmak için çalışmam gerekiyor, bir de spor yapınca zamanım oldukça kısıtlı oluyor, basit, kısa, lezzetli pişirme yöntemleriniz varsa nelerdir?
 

Fatih A.

Moderatör
SMS Onaylı
Katılım
13 Ağustos 2014
Mesajlar
799
Tepkime puanı
236
Ödüller
3
  • 250. Mesaj!
  • 100. Mesaj!
  • 100. Beğeni!
Fit Puan
4
peki arkadaşlar yemeklerinizi pişirmeniz ne kadar zamanınızı alıyor, nasıl pişiriyorsunuz, dediğim gibi okula gitmem gerekiyor, spor masraflarını çıkarmak için çalışmam gerekiyor, bir de spor yapınca zamanım oldukça kısıtlı oluyor, basit, kısa, lezzetli pişirme yöntemleriniz varsa nelerdir?
Tavuk göğsünü hazırlamak gerekir az miktarda kemik ve yağ var,15dk gerekir. 3-4 günde bir pilav yaparım 40dk sürer, yemeklerin ayarlanması, hazırlanması her gün 10dk. Ortalama her gün yarım saatin gider diyebiliriz, yeme süresi hariç tabi. Tavuk göğsünü yağsız tavada az baharatla kızartınca gayet güzel oluyor, tavam mehtap stone gayet memnunum, sütlü kahverengidir. Yemeklerin üzerine zeytinyağı gezdir. yarım yağlı yoğurdu evinden eksik etme,100gr da 2gr dan az yağ varsa yarım yağlıdır yoğurt hepsinin üzerinde yazmıyor. Tavuk göğsünü hazırlayıp marine edebilirsin şöyle ki kimyon, karabiber, kıyılmış sarımsakla beraber ağzı kapalı kapta dolaba kaldır, çok güzel tat elde edersin. Daha farklı marineler de yapabilirsin, çok az tuz koyman faydalı olacaktır. Teşekkür için sol alttaki butonu kullanalım, İyi Çalışmalar :)
 
Üst