Hoş geldin!

Forum sitemize kayıt olarak fitness ve vücut geliştirme konularında sorular sorabilir, diğer insanlarla iletişime geçebilirsiniz!

Şimdi Kayıt Ol

Yağsız Pilav Nasıl Yapılır ?

HainKost0k

Forum Üyesi
Katılım
13 Ağustos 2014
Mesajlar
10
Tepkime puanı
1
Ödüller
0
Yaş
25
Fit Puan
0
Arkadaşlar merhabalar yaklaşık 4 aydır bb ile uğraşıyorum . Beslenmesinden tutun antrenman felan tam anlamıyla hakkını veriyorum 4 aydır. Şimdilik sadece beslenme konusunda sıkıntı çekmeye başladım biraz. Spordan önce sürekli karbonhidrat olarak kepekli makarna yiyorum ve bıktım artık :) Dün gidip esmer pirinç aldım . Daha önce hiç pilav yapmadım anneme söyledim oda yağsız olmaz felan dedi bende en iyisi size sormak istedim . Yağsız pilav nasıl yapabiliriz veya az birşey zeytinyağı kullanarak ?
 

SaVaS

Forum Üyesi
Katılım
13 Ağustos 2014
Mesajlar
1,123
Tepkime puanı
106
Ödüller
3
  • 250. Mesaj!
  • 100. Mesaj!
  • 100. Beğeni!
Fit Puan
0
Normalde hocalı konularda : hocanı değiş diyoruzda burada anneni değiş desek saçma olur :D :D :D
Hiç bir fark yok suyu koy içine pirinci at haşla bitti bu yani yağsız pilav bildiğin haşlama pilav :D ot gibi tadı oluyor alışman zaman alabilir.
 

metinhx4

Forum Üyesi
Katılım
13 Ağustos 2014
Mesajlar
36
Tepkime puanı
1
Ödüller
0
Yaş
24
Fit Puan
0
Normalde hocalı konularda : hocanı değiş diyoruzda burada anneni değiş desek saçma olur :D :D :D
Hiç bir fark yok suyu koy içine pirinci at haşla bitti bu yani yağsız pilav bildiğin haşlama pilav :D ot gibi tadı oluyor alışman zaman alabilir.
Ben denedim bir kerede yiyemedim kokuyor abi yağsız olunca öyle yenmez bence o kadar yağdan bir şey olmaz ye kardeşim :D
 

sefayksl

Forum Üyesi
Katılım
13 Ağustos 2014
Mesajlar
40
Tepkime puanı
5
Ödüller
0
Fit Puan
0
Bende bu gün yağı çok az koymama rağmen çok kötü koku aldım. Bilmiyorum ondan mı ama çok iyi yıkamadım ondanda olabilir yarın yine yapacağım yağsız ve iyi yıkanmış bir şekilde bakalım nasıl olacak :)
 

*CEM*

Forum Üyesi
Katılım
27 Ağustos 2014
Mesajlar
10
Tepkime puanı
0
Ödüller
0
Yaş
38
Fit Puan
0
Ben esmer pirince yoğurt ekleyip lapa kıvamında yiyorum.
 

fitness_esk

Forum Üyesi
Katılım
13 Ağustos 2014
Mesajlar
35
Tepkime puanı
4
Ödüller
0
Yaş
37
Fit Puan
0
arkadaşlar küçük ev aletlerinde pilav yapan ufak bir alet vardı bilmiyorum daha önceden gördünüz mü ? pirinç koyuyorsun su ilave ediyorsun sonra belli süre sonra pilav olarak alıyorsun :) en azından pratik gibi geldi bana ...
 

SaVaS

Forum Üyesi
Katılım
13 Ağustos 2014
Mesajlar
1,123
Tepkime puanı
106
Ödüller
3
  • 250. Mesaj!
  • 100. Mesaj!
  • 100. Beğeni!
Fit Puan
0
arkadaşlar küçük ev aletlerinde pilav yapan ufak bir alet vardı bilmiyorum daha önceden gördünüz mü ? pirinç koyuyorsun su ilave ediyorsun sonra belli süre sonra pilav olarak alıyorsun :) en azından pratik gibi geldi bana ...
türkiyede o aleti bulman zor türkiye hariç her yerde satılıyor 1 sene önce kadar aradım bulamadım :D
 

HainKost0k

Forum Üyesi
Katılım
13 Ağustos 2014
Mesajlar
10
Tepkime puanı
1
Ödüller
0
Yaş
25
Fit Puan
0
arkadaşlar yorumlar için teşekkür ederim öncelikle bugün denedim biraz aceleye geldi çiğ gibi oldu katur kutur yedim :D yarın bir daha deneyeecm bakalım suyunu biraz fazla koymayı düşünüyorum . bu arada yukarda bir arkadaşın dediği pilav yapma makinesinden buldum fakat şu anda maddiyattan alamam ama en yakın zamanda alacağım bir tane yoksa böyle uğraşılmaz :cool:
 

Fatih A.

Moderatör
SMS Onaylı
Katılım
13 Ağustos 2014
Mesajlar
799
Tepkime puanı
236
Ödüller
3
  • 250. Mesaj!
  • 100. Mesaj!
  • 100. Beğeni!
Fit Puan
4
Arkadaşlar merhabalar yaklaşık 4 aydır bb ile uğraşıyorum . Beslenmesinden tutun antrenman felan tam anlamıyla hakkını veriyorum 4 aydır. Şimdilik sadece beslenme konusunda sıkıntı çekmeye başladım biraz. Spordan önce sürekli karbonhidrat olarak kepekli makarna yiyorum ve bıktım artık :) Dün gidip esmer pirinç aldım . Daha önce hiç pilav yapmadım anneme söyledim oda yağsız olmaz felan dedi bende en iyisi size sormak istedim . Yağsız pilav nasıl yapabiliriz veya az birşey zeytinyağı kullanarak ?
Ben bugün şu şekilde yapacağım. Soğan, havuç, biberi suda haşlayıp bulgurları üzerine ekleyeceğim. Pişme bittikten sonra(40 dk sonra yaklaşık) zeytinyağını döküp tencerede karıştırıcam, çünkü ertesi gün buzdolabından alırken birbirlerine çok yapışıyorlar, yağ fazla zarar görmesin diye sonradan ekliyorum. Bulgur pilavı için oldu ama pirinç içinde uygulanabilir:) pişirirken az miktar tuz koymakta fayda var bir tutam kadar. Hem tat biraz iyileşir hem çok tuz almamış olursun. Tuz alımını sıfıra indirmek sağlıklı ve mantıklı değil. İyi Çalışmalar
 

cihat

Forum Üyesi
Katılım
13 Ağustos 2014
Mesajlar
31
Tepkime puanı
4
Ödüller
0
Fit Puan
0
Ben bulgur pilavımı yağsız yapıyorum . domatesi rendeliyorum tencereye 3-4 dk sonra kaynıyor domates, domatese baharatlarımı ekliyorum karıştırıyorum ardından yiyeceğim miktarda bulgurumu koyuyorum hemen ardından bulgurun 2 katı kadar su koyuyorum, kısık ateşe bırakıyorum ara sıra karıştırıyorum suyunu çekince kapatıyorum. 10 dk da suyunu çekiyor.
 
Üst