Forum Üyesi
Arkadaşlar bildiğiniz üzere bu sporu yapan bizler için protein vazgeçilmez.Bunun en düşük maliyetli yolu da tavuk göğsü yemekten geçiyor.Birçoğumuz protein kaynağı olarak tavuk göğsünü kullanıyoruz.Tavuk göğsünü pişirirken yapacağınız ufak tarifler ile öğününüzü renklendirebilirsiniz.
TAVUK GÖĞSÜ TARİFLERİ
1.tarif: Tavuk göğsünü kuşbaşı olacak şekilde parçalara ayırıyoruz.Bir kaba az miktarda light yoğurt,pul biber,nane,kekik koyup üzerine çiğ bir şekilde kuşbaşı tavuk göğsünü koyuyoruz.Mangal soslamak gibi düşünün.Karıştırma işlemi bitince pişiriyoruz.Ben buharlı pişirici ile pişirmeyi tercih ediyorum.Pişirme tercihi size kalmış.
2.tarif: Bu diğer tarife oranla daha zahmetli.Menemen sosuyla pişireceğiz tavuk göğsünü.Genişçe bir tencerenin içine önceden hazırlamış olduğumuz menemen sosunu koyuyoruz.Tavuk göğsünü yine kuşbaşı parçalayarak tencerenin içine atıyoruz.Bu tarifin iyi yanı yağ koymak zorunda kalmıyorsunuz,menemen sosuyla pişmiş oluyor.Kesinlikle o kuru,yenmeyecek tavuk göğsünden eser kalmıyor.
YULAF EZMESİ TARİFLER
1.tarif: Yulaf ezmesini rondodan geçirip un haline getiriyoruz.İçine bir miktar tarçın atıyoruz.Light yoğurta karıştırıp yiyoruz.
2.Tarif: Bir kabın içerisine yulaf ezmesini koyuyoruz.İçine 1 ölçek protein tozu atıyoruz.Az miktarda süt karıştırıp çamur kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz.Protein ve karbonhidrat oranı güzel olan bir besin elde ediyoruz.Tavsiyemdir.
Sizlerde bu konu başlığı altında kendi tariflerinizi paylaşıp fikir alışverişi yapabilirsiniz.İyi sporlar.
TAVUK GÖĞSÜ TARİFLERİ
1.tarif: Tavuk göğsünü kuşbaşı olacak şekilde parçalara ayırıyoruz.Bir kaba az miktarda light yoğurt,pul biber,nane,kekik koyup üzerine çiğ bir şekilde kuşbaşı tavuk göğsünü koyuyoruz.Mangal soslamak gibi düşünün.Karıştırma işlemi bitince pişiriyoruz.Ben buharlı pişirici ile pişirmeyi tercih ediyorum.Pişirme tercihi size kalmış.
2.tarif: Bu diğer tarife oranla daha zahmetli.Menemen sosuyla pişireceğiz tavuk göğsünü.Genişçe bir tencerenin içine önceden hazırlamış olduğumuz menemen sosunu koyuyoruz.Tavuk göğsünü yine kuşbaşı parçalayarak tencerenin içine atıyoruz.Bu tarifin iyi yanı yağ koymak zorunda kalmıyorsunuz,menemen sosuyla pişmiş oluyor.Kesinlikle o kuru,yenmeyecek tavuk göğsünden eser kalmıyor.
YULAF EZMESİ TARİFLER
1.tarif: Yulaf ezmesini rondodan geçirip un haline getiriyoruz.İçine bir miktar tarçın atıyoruz.Light yoğurta karıştırıp yiyoruz.
2.Tarif: Bir kabın içerisine yulaf ezmesini koyuyoruz.İçine 1 ölçek protein tozu atıyoruz.Az miktarda süt karıştırıp çamur kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz.Protein ve karbonhidrat oranı güzel olan bir besin elde ediyoruz.Tavsiyemdir.
Sizlerde bu konu başlığı altında kendi tariflerinizi paylaşıp fikir alışverişi yapabilirsiniz.İyi sporlar.