Süt ürünleri, yoğurt ve insulin artışı (spike)

Hoşgeldin!

Forum sitemiz tamamen ücretsizdir.

Şimdi Kayıt Ol!
  Konu görüntüleme sınırlıdır
Thread Owner
Forum Üyesi
Katılım
14 Ağu 2014
Mesajlar
11
Tepki puanı
3
Puanları
3
Merhaba,

Bugün okuduğum bilimsel bir makalede, süt ürünlerindeki amino asit diziliminin beyaz ekmek kadar insulin "spike"a sebep olduğunu söylüyor. Glycemia and insulinemia in healthy subjects after lactose-equivalent meals of milk and other food proteins: the role of plasma amino acids and incretins

Ben insulin spike yaşamamaya özen gösteriyorum diyetimde. Ara sıra bağırsak florası için 1 kaşık düşük yağlı yoğurt yiyorum ve casein protein tozu dışında süt ürünü tüketmiyorum. Bu makale bu yüzden beni düşündürdü. Konuşalım istedim.

Dünyanın en çok doğal yoğurt tüketen milleti olabiliriz, bu yüzden herkesin kendi üzerinde tecrübesi vardır.
Savaş hocamızın da paylaştığı yemek fotoğraflarında sıkca yoğurt görmek mümkün.

Sizin bu durum üzerine fikirleriniz, deneyimleriniz nelerdir?
 
Forum Üyesi
Katılım
13 Ağu 2014
Mesajlar
150
Tepki puanı
21
Puanları
48
Kandaki ideal seker icin Optimal degerler bizim için 75 ile 150yi arasinda olmasi.
Ac karnina 1 milka yiyip bir saat snra kandaki seker degerini olctum 120yi gecmedi. Senin yogurttan alicagin 3.5 hadi 7 gramlik seker senin insulinini spike ettirmez dostum merak etme bukadar kasma
 
Yorum
  • :)
  • :D
  • ;D
  • :lollol:
  • :lol:
  • ;)
  • :(
  • :cool:
  • :p
  • :eek:
  • :laugh:
  • :rolleyes:
  • :angry:
  • :mad:
  • :embarras:
  • :undecided:
  • :cry:
  • :evil:
  • :heart:
  • %p
  • :bravo:
Üst