muratcan7
Forum Üyesi
Şu Göbeği Nasıl Eritebilirim ?

[MENTION=88]ruzgar35[/MENTION] kullanıcı isimli bir arkadaşımızın bana özel mesaj ile gönderdiği bir soru ve verdiğim yanıtı farklı kullanıcıların da faydalanması adına burada paylaşıyorum. Kendisine sorusu için teşekkür ederim.
muratcan merhabalar kardeş,adım *** ***'de oturuyorum...kusuruma bakma rahatsız ediyorum ama benimde diğer göbekli insanlar gibi göbeğimi eritme derdim var ama bir türlü beceremedim yani 10 kilo verdim ama göbek kalıyor amacım göbek bölgesini eritmek ama beslenme programını pek ayarlayamadım temiz beslenmeme rağmen senin bana önerebileceğin tavsiylerin varmıdır acaba???
muratcan7' Alıntı:Merhaba
Ben bundan 6 yıl önce 104 kiloydum. Ardından 25 kilo verdim 2 sene içerisinde. Göbek yerinde durdu. Göbek yani karın bölgesini çevreleyen yağ dokusu, erkekler için vücudun en son yağı yaktığı yağ depo merkezidir. Yani en son yağ oradan yakılır. Şu an kaç kilosun ve boyun nedir bilmiyorum. Hormonal bir sorunun yok ve bazı ürünlere alerjin yok ise (yumurta, laktoz vs) aşağı yukarı beslenme düzenin ile ilgili yardımcı olabilirim.
Yağ yakımı ile ilgili konumu okumuşsan kalori açığı yaratman gerektiğini de okumuş olmalısın. Beslenme listelerine pek inanmam. Ben onları uygulamayı hiç beceremedim. Ancak işin mantığını kavrar isen kendin neyi yiyip içeceğini çok kolay ayarlayabilirsin.
Temelde şunları yaparak başlayabilirsin :
Hayatından şekeri, unlu mamülleri, kalorisi yüksek ve glisemik indeksi çok yüksek ürünleri çıkar. Su dışında birşey içme (şekersiz çay, kahve dışında). Sağlıklı yağları ihmal etme. Zeytinyağı, omega yağları vs. sağlıklı yağlar beslenmende bulunsun. Aktif bir hayatın olsun. Günde minimum 1 saat yürü. Yapabiliyorsan yürüyüş yerine HIIT egzersizleri de yapabilirsin. (ilgili makale yayınlanacak yakında).
Uzun saatler aç kalma. Öğünlerini böl ve mümkünse 3 ana öğüne 1 veya 2 ara öğün ekle. Öğünlerde porsiyonları küçük tut. Sebze tüket. Lifli yiyecekleri mutlaka tüket. Beslenmende protein ağırlıklı olsun. Karbonhidrat alımını düşür. Fitness ya da farklı bir spor yapabiliyorsan yap.
Beslenme programları kısmına örnek listeler ekleyeceğim. Onları birebir uygulamak zorunda değilsin. Sadece işin mantığını anlaman açısından kullanmanı öneririm.
Uykunu düzenli al. Günde 8 saat düzenli ve deliksiz uyumaya çalış.
Kendine bir hedef belirle. 1 ay sonra şu bel çevrem şu kadar olacak gibi hedefler belirle. Ve Haftada bir vücudunu fotoğrafla. Gelişimi en iyi aynadan takip edersin. Tartılara bakma.
Tuz su tuttuğu için tüketimini azalt. Yemeklere ekstra tuz koymamak etkili bir yöntemdir.
Hoşçakal.