Serbest ağırlıklar ile omurgaya yük binmeden bacak haraketleri , row haraketleri , overheadpress gibi haraketler yapmak durumundasın , ev şartlarında leg press , machine row yok çünkü , 5x5 de ağırlıklar yüksek ağırlık düşük tekrar omurgaya yük bindiriyor onun yerine düşük ağırlık yüksek tekrar yap , ve mesela shoulder press yaparken tükenişe gitme , 12-15 tekrar yap omzun yansın , cepde 1-2 tekrar bırak , çünkü son tekrara kadar gidersen mecbur ıkınarak yapacaksın omurgandan güç alacaksın. Söylediğin imkanlara göre bacak için squat deadlift bulgarian split squat gibi haraketler oluyor mecbur omurga devreye girecek , o yüzden pump odaklı çalışacaksın , düşük kilo yüksek tekrar .
5x5 yapmasan da olur , ben 3 hafta yapmıştım bırakmıştım , bana göre değil . Her başlayan in yapması gerekecek diye bir kaide yok . Söylediğin imkanlarla kendine üst vücut- alt vücut programı yazabilirsin .
5x5 yapmasan da olur , ben 3 hafta yapmıştım bırakmıştım , bana göre değil . Her başlayan in yapması gerekecek diye bir kaide yok . Söylediğin imkanlarla kendine üst vücut- alt vücut programı yazabilirsin .