- Yaş
- 30
- Kilo (kg)
- 87
- Boy (cm)
- 188
Öncelikle merhaba. Aranıza yeni katıldım. Fitness yapmaya da yeni başladım. Bu sebeple herkes gibi ben de derin araştırmalara girdim. Konuyu çok uzatmadan belki bildiğiniz belki de bilmediğiniz bir hususta sizlere/bilenlere danışmak istiyorum.
Bu konuda forumda konu açılmış mı diye baktım. Biri soru sormuş ama sorusuna cevap gelmemiş. Soru da net değil açıkçası.
Bir youtube kanalında "sığır jelatini" ile ilgili kolay aperitif bir tarif gördüm. Adam 100g sığır jelatininin 86g proteni içerdiğini söylüyor. Araştırdım, evet gerçekten de 80+ protein içerdiği ve vücuda çok faydasının olduğunu gördüm. Bu tarifin amacı günlük ihtiyacımız olan proteinin bir kısmını hızlı bir şekilde belli bir seviye karşılamak. Yapılması ve yenmesi pratik bir besin olmuş ( Görünüşte öyle). Yorumların da hepsini okudum. Tadı hakkında çok farklı yorumlar var. Bu ayrı bir konu. Yapılış şekliyle ve ek malzemelerle ilgili...
Ancak dikkatimi çeken başka bir şey var ki asıl sormak istediğim budur. Birisi; jelatin içindeki proteinin kas için gerekli olan protein sentezi için uygun olmadığını, bunun kas yapımında bir faydası olmadığını yazmıştı.
Şöyle yazmış:
"jelatindeki protein ile tavuktaki protein yapıları farklı. Jelatindeki protein kas şişirmez"
Protein yapılarının farklı olması doğru mudur? Protein yapıları farklı olabilir ancak farklı olması hedeflediğimiz amaca uygun değil midir?
Bunu doktorsitesi ne de sordum. Başka diyetisyen arkadaşa da sordum. Hepsinden cevap bekliyorum. Nette bununla ilgili bir detay bulamadım.
Anlatılan tarif gerçekten görünüşte güzel ve kolay. Ve sadece protein değil çok faydası var bu jelatinin.
Bilgisi olan arkadaştan bu konuda bizleri bilgilendirmesini rica ederiz.
Bu konuda forumda konu açılmış mı diye baktım. Biri soru sormuş ama sorusuna cevap gelmemiş. Soru da net değil açıkçası.
Bir youtube kanalında "sığır jelatini" ile ilgili kolay aperitif bir tarif gördüm. Adam 100g sığır jelatininin 86g proteni içerdiğini söylüyor. Araştırdım, evet gerçekten de 80+ protein içerdiği ve vücuda çok faydasının olduğunu gördüm. Bu tarifin amacı günlük ihtiyacımız olan proteinin bir kısmını hızlı bir şekilde belli bir seviye karşılamak. Yapılması ve yenmesi pratik bir besin olmuş ( Görünüşte öyle). Yorumların da hepsini okudum. Tadı hakkında çok farklı yorumlar var. Bu ayrı bir konu. Yapılış şekliyle ve ek malzemelerle ilgili...
Ancak dikkatimi çeken başka bir şey var ki asıl sormak istediğim budur. Birisi; jelatin içindeki proteinin kas için gerekli olan protein sentezi için uygun olmadığını, bunun kas yapımında bir faydası olmadığını yazmıştı.
Şöyle yazmış:
"jelatindeki protein ile tavuktaki protein yapıları farklı. Jelatindeki protein kas şişirmez"
Protein yapılarının farklı olması doğru mudur? Protein yapıları farklı olabilir ancak farklı olması hedeflediğimiz amaca uygun değil midir?
Bunu doktorsitesi ne de sordum. Başka diyetisyen arkadaşa da sordum. Hepsinden cevap bekliyorum. Nette bununla ilgili bir detay bulamadım.
Anlatılan tarif gerçekten görünüşte güzel ve kolay. Ve sadece protein değil çok faydası var bu jelatinin.
Bilgisi olan arkadaştan bu konuda bizleri bilgilendirmesini rica ederiz.