Sifir süt ürünü tüketimi hakkind görüşleriniz !!

Fatih A.

Moderatör
SMS Onaylı
Katılım
13 Ağustos 2014
Mesajlar
784
Tepkime puanı
233
Puanları
63
İşlenmiş gıda kesinlikle kötüdür diye bir şey yok, medya organları halkı çok fazla korkutuyor ve gündem değiştiriyor. Lezzet anlamında pastörize süt daha iyidir. UHT süt yüksek sıcaklık ve basınçta içinde bulunan az miktardaki peyniraltısuyu proteini zarar görür. Süt ürünleri önemlidir. Savaş hoca zaten bir videosunda yada yazısında şuan tam hatırlamıyorum ama süt anaboliktir tüketebilirsiniz yazmıştı. Fazla laktozdan problem olabilir.
 

Samet uğurlu

Onaylı Üye
SMS Onaylı
Forum Üyesi
Katılım
14 Ocak 2018
Mesajlar
213
Tepkime puanı
17
Puanları
18
Bulk zamaninda ayda 40 lt kadar içmişligim vardir. deriyi kalinlastirdigi dogrudur. vucut mezomorfi...
 

Samet uğurlu

Onaylı Üye
SMS Onaylı
Forum Üyesi
Katılım
14 Ocak 2018
Mesajlar
213
Tepkime puanı
17
Puanları
18
yarim yagli tukediyorum bu arada.
 

Ekrema

Onaylı Üye
SMS Onaylı
Forum Üyesi
Katılım
22 Ağustos 2017
Mesajlar
49
Tepkime puanı
10
Puanları
8
İşlenmiş gıda kesinlikle kötüdür diye bir şey yok, medya organları halkı çok fazla korkutuyor ve gündem değiştiriyor. Lezzet anlamında pastörize süt daha iyidir. UHT süt yüksek sıcaklık ve basınçta içinde bulunan az miktardaki peyniraltısuyu proteini zarar görür. Süt ürünleri önemlidir. Savaş hoca zaten bir videosunda yada yazısında şuan tam hatırlamıyorum ama süt anaboliktir tüketebilirsiniz yazmıştı. Fazla laktozdan problem olabilir.
yarim yagli tukediyorum bu arada.
Gıda mühendisisiniz belki biliyorsunuzdur, yağ oranı azaltılmış veya protein oranı yükseltilmiş sütler hakkında ne düşünüyorsunuz? Yapılan işlemler sütün yapısını nasıl etkiliyor?
 

Samet uğurlu

Onaylı Üye
SMS Onaylı
Forum Üyesi
Katılım
14 Ocak 2018
Mesajlar
213
Tepkime puanı
17
Puanları
18
Gıda mühendisisiniz belki biliyorsunuzdur, yağ oranı azaltılmış veya protein oranı yükseltilmiş sütler hakkında ne düşünüyorsunuz? Yapılan işlemler sütün yapısını nasıl etkiliyor?
gida muhendisi yengem. yagsiz sütte cok fazla islem yapildigi icin onu onermem protein kaybi da oluyormuş.
 

Fatih A.

Moderatör
SMS Onaylı
Katılım
13 Ağustos 2014
Mesajlar
784
Tepkime puanı
233
Puanları
63
Yağsız sütte protein kaybı olmaz, bütün süt ürünlerinin üretime başlaması esnasında ham sütün yağı sıfırlanır sonra üretilecek ürüne göre yağ ayarlanır. Genel olarak sütün yapısı korunur ama yukarıda yazdığım olay var, pastörize yani günlük olan daha iyidir. İşlenmiş gıda kötüdür diye bir şey yok ne kadar ve ne çeşitte işlem yapıldığına göre değişir. Proteini yükseltilmiş sütleri tavsiye etmiyorum çünkü Optimum Whey ve sütü dışardan alıp kendiniz yapsanız daha ucuza geliyor. Pahalı ürün proteinli süt.
 
Üst