Şekerin Zararları

Hoşgeldin!

Forum sitemiz tamamen ücretsizdir.

Şimdi Kayıt Ol!
Forum Üyesi
Katılım
11 Haz 2014
Mesajlar
47
Tepki puanı
56
Puanları
33
Yaş
30
Konum
bartın; istanbul
Web Sitesi
www.facebook.com
Şeker insan hayatına son yüzyıllarda girmiş,hiç bir besin değeri bulunmayan,buna rağmeninsan sağlığı üzernde yüzlerce zararlı etkiye sahip bir madde.
Esmer ya da beyaz,işlenmiş ya da işlenmemiş hiç farketmez hepsi aynı zaralara sahip.Üstelik esmer şeker diye piyasaya sunulan pek çok ürün renklendirici maddelerle esmerleştirilmiş işlenmiş şekerden başka bir şey değil.Bu yüzden iki kat fazla zararlı.Şeker dünyanın en iyi beslenme rejimine sahip toplayıcı ve avlayıcı yaşam süren insanların hayatında olmayan bir maddeydi.Yani hiç bir ihtiyacımız olmayan bir madde.
Bedene zarar verdiği gibi,beyinde de hasarlara neden olup,stres,anksiyete bozuklukları,vesvese,evham gibi psikolojik rahatsızlıkların ortaya çıkmasını sağlıyor.


İşte Şekerin Zararları:
1-Alışkanlık yapıcıdır.Alkol gibi toksik bir maddedir ve alkolizmin gelişmesine katkı sağlar.Bazı sigara firmaları tütünlerini şekerli suyla yıkarlar.
2-Kilo alma ve yeme bozuklukları.Vücudunuzun bazı bölgelerinde biriken aşırı yağın birinci sebebi şekerdir.Ayrıca alışkanlık yapıcı olduğundan daha çok yeme isteiği uynadırır ve yeme bozukluklarına neden olur.
3-Dişleri Çürütür.Şeker tükürük salgısının daha asidik olmasına neden olur.Asitlik oranı artmış tükürük de- dişlerin daha çabık çürümesine neden olur.
4-Ağrılı ve yorgun kaslar.Şeker yemek kendiniz halsiz ve yorgun hissetmenize neden olur.Şeker kısa vadede enerji verici olsa bile uzun vadede enerjinizi bitirir.
5-Hipoglisemiye neden olur.Şeker açlık şekerinin yükselmesine neden olur ve böylece hipoglisemi(Düşük Kan Şekeri) rahatsızlığının ortaya çıkmasına neden olur.
6-Damar Hasarları.Kılcal damarlarının iç çeperlerine zarar verir ve verikoz oluşmasını sağlar.
7-Depresyon ve Sinirlilik.Şeker ilk yediğinizde kendiniz mutlu hisstemenize neden olabilir.Fakat uzun vadede şekeri yemeden önceki halinizden daha kötü hissedersiniz.Aşırı şeker sizi sinirli ve depresif yapar.
8-Kalp Sorunları.Aşırı şeker damar sertleşmesi,yüksek tansiyon ve kalp hastalıklarına neden olur.
9-Karaciğer ve böbrek problemleri.Fazla şeker böbreklerinize ve karaciğerinize zarar verir.Her iki organında gereksiz büyümesine sebep olur ve böbreklerde taş oluşumuna katkı sağlar.
10-Uyku Bozuklukları.Fazla şeker yemek normal uyku döngüsüne zarar verir.
11-Kanser.Şeker kanser hücrelerini besler.Göğüs,yumurtalık,prostat,pankreas,akciğer,safra kesesi ve mide kanseri gibi kanser türleri ile şeker tüketimi arasında bir ilişki tespit edilmiştir.
12-Yaşlanma.Şeker dokuların elstikiyetlerini kaybetmelerine neden olur.Buda cildin erken yaşlanmasına sebep olur.
13-Şeker Hastalığı.ŞEker insülin duyarlılığının azalmasını sağlar,insülin seviyesinin yükselir ve şeker hastalığı ortaya çıkar.
14-Kandida Mantarı.Şeker kandida albikans mantarının çoğalmasına destek olur.
15-Zayıf Bağışıklık Sistemi.Şeker bağışıklık sistemini zayıflatır,bulaşıcı hastalıklara karşı dayanıklılığı azaltır.
16-Hiperaktivite ve Dikkat Bozuklukları.Şeker çocuklarda adrenalin seviyesinin hızla yükselmesine neden olur.Hiperaktivite,anksiyete,konsantrasyon güçlüğü ve huysuzluğa sebebiyet verir.Öğrenme kapasitesini düşürür,davranış bozukluklarına neden olur.
17. Görme Bozuklukları;Şeker gözleri zayıflatır,katarakta ve miyopluğa sebep olur.
18. Otoimmün Hastalıklar:Şeker,ekelem iltihabı,astım ve multiple sklerosis hastalıkları gibi otoimmün hastalıklara neden olabilirler.
19. Sindirim Yolları Hastalıkları:Şeker mide yanması,hazımsızlık,ülser,malabsorbsiyon,asidik sindirim yolları,kandida mantarı,besin alerjileri,Crohn hastalığı ve kolit gibi sindirim yolları rahatsızlıklarına neden olur.
20.Mineral Emilimini Azaltır:Şeker kalsiyum ve magnzeyum emilimini negatif etkileyerek kemik erimesine neden olur.Gelişme çağında sağlıklı kemik gelişimini engeller.
Şeker kromyum ve bakır emilimini de azaltır.
21-Şeker kötü kolestrol ve trigliserit seviyesini yükseltir.İyi kolestrol seviyesini düşürür.
22-Şeker safra kesesi taşlarına,böbrek taşlarına,hemeroide(basur) neden olabilir.23-Şeker E-vitamini seviyesini düşürebilir.
24-Şeker protein emilimini azaltabilir
25-Şeker çocuklarda egzemaya neden olabilir.
26-Şeker amfizeme neden olabilir.
27-Şeker enzimlerin etkinliğini azaltabilir.
28-Şeker vücudunuzda gereksiz su tutlmasına sebep olabilir.
29-Şeker tendonlarınızın zayıflamasına neden olur.
30-Şeker migrene ve baş ağrılarına neden olabilir.
31-Şeker Alzheimer hastalığı riskini artırır.
32-Şeker hormon dengesizliklerine neden olabilir.Mesela erkeklerde kadınlık hormonunun artmasına neden olabilir.Adet sonrası sendromları ağırlaştırabilir.Büyüme hormonunu azaltabilir.
33-İnsan vücudu şekeri,karbonhidratlardan 2-5 kat daha fazla yağa çevirir.
34-Şeker,adrenal bezlerinizin çalışmasını yavaşlatabilir.
35-Şeker,çocuk felci riskini artırır.
36-Yoğun bakım ünitelerinde,şekeri sınırlamak hayat kurtarır.
37-Rehabilitasyon kamplarında,diyetlerindeki şeker miktarı düşürülen çocukların antisosyal davranışlarında % 44′lük bir düşüş görülür.
38-Şeker diş eti hastalıklarına neden olabilir.
Kaynaklar:
http://www.erinelster.com/HealthArticle.aspx?ID=16
Counting the Many Ways Sugar Harms Your Health 5/4/05
 
Forum Üyesi
Katılım
18 Ağu 2014
Mesajlar
78
Tepki puanı
9
Puanları
18
Cok dogru ve basarili bir yazi tebrik ederim. [emoji106]


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
 
Yorum
Forum Üyesi
Katılım
16 Kas 2015
Mesajlar
2
Tepki puanı
0
Puanları
1
Yaş
29
Bugünden itibaren şekere son ! Ha sigara, ha şeker hiç bir farkı yok. Sigaradan nefret ederdim, sayenizde şekerden de soğuttunuz :D Yani benim için iyi bir şey yapmış oldunuz, bilgiler için teşekkür ederim :)
 
Yorum
  • :)
  • :D
  • ;D
  • :lollol:
  • :lol:
  • ;)
  • :(
  • :cool:
  • :p
  • :eek:
  • :laugh:
  • :rolleyes:
  • :angry:
  • :mad:
  • :embarras:
  • :undecided:
  • :cry:
  • :evil:
  • :heart:
  • %p
  • :bravo:
Üst