Sağlıklı Beslenmenin 21 kuralı

Hoşgeldin!

Forum sitemiz tamamen ücretsizdir.

Şimdi Kayıt Ol!
Forum Üyesi
Katılım
1 Haz 2014
Mesajlar
30
Tepki puanı
160
Puanları
53
Konum
Lüleburgaz
Size sağlıklı beslenip optimal sağlığa kavuşmayı öğreteceğim. İşte bu şu şekilde oluyor...

Yazar : Tosca Reno
Çeviren : Murat Can Berber


1) Yemeğinizi Doğru Seçin
Ağzınızdan giren her ne ise tam, işlenmemiş, besin değeri olarak yoğun, doğru kaynaktan üretilmiş ve doğru hazırlanmış olmalı. Bir elma, elmadır. Gerçek gıda gibi görünür. Sepetinizi hala çamuru üzerinde olan bu ürünlerle doldurun.

2) Daha Fazla Yiyin, Daha Az Değil
Öğün atlamak metabolizmanızı strese sokar. Daha sık yemek yemek kan şekerini makul seviyelerde tutmaya yardımcı olur.

3) Bir Bebek Gibi Yiyin
Bebekler her iki, üç saate bir yerler, sizin de öyle yemeniz lazım. Bu metabolizmanızı güçlendirir, kan şekeri seviyesini ayarlar ve fazla yemenize mani olur.

4 ) Kahvaltı
Asla kahvaltıyı atlamayın. Bu öğün saatler süren açlık sonrası beslenmeniz için bir fırsattır ve metabolik makineyi gün boyu yağ yakma modunda tutar.

5 ) Öğünlerinizi planlayın
Temiz beslenmenin çok fazla zaman alacağını mı düşünüyorsunuz ? Planlanma bu işin yanıtıdır. Temiz-Ye Diyet Yol Arkadaşını kullanarak günlük ve haftalık öğünlerinizi organize edin.

6 ) Daha küçük porsiyon, Daha küçük pantolon
Çok fazla iyi şey hala çok fazla iyi şey anlamına gelir. Ellerinizi kullanarak prosiyon ölçeğinizi kontrol edin. ( Rehber : bir servis yağsız protein = 4 ons (113 gr) ya da avuç içiniz; bir servis kompleks karbonhidrat = bir açık el dolusu ; bir servis yağ = baş parmağınız)

7)Çiğne
Yemeği hemen miğdeye indirmeyin. Yavaşlayın. Her ağız dolusunu 25 defa çiğnemeye çalışın.

8)Abur cuburlar, hile öğünleri değildir
Temiz beslenme, daha sağlıklı bir hayat için güçlü bir seçimdir.Bu bir hapisane cümlesi değildir. Abur cuburları arada bir yiyin ama özel günlere saklayın, her gün değil.

9 ) Değişiminize izin verin

O nefret ettiğiniz fotoğrafa bakın ve “”Tamam, zamanında çok fazla yiyordum ancak o günler geride kaldı” deyin. Gerçeği kabul edin ve kendinize daha iyi gıda seçenekleri için fırsat tanıyın.

10 ) Okuyamıyor musun? O zaman yeme !

Eğer yiyeceğinizin etiketi varsa, büyük ihtmial işlenmiş ve okuyup hatta heceleyemediğiniz maddeler içeriyorsa ve sanki bir kimya deneyinden çıkmış gibiyse- onları tezgahta bırakın.

11 ) Kandırılmış ve iyi niyetli olmak

Sakıncalı gıdalardaki iddialara karşı yüksek alarmda olun, “şekersiz , yeni ve geliştirilmiş”, “ düşük kalorili” ya da “diyet” ve diğer tüm saçmalıklara aldanmayın.Bu kelimeler genellikle daha çok gizlenmiş şeker, istenmeyen kimyasallar ve daha fazla kilo içeririr. Besin değeri tam gıdalara yönelin, doğru hazırlanmış.. ilk maddeyi biliyorsunuz.

12 ) Karbonhidrat Bağımlılığı

Evet ! Basit karbonhidratlardan sarhoş olabiliriz. Sebze içeren kopleks karbonhidratlara bağlı kalın, özellikle yeşillikler, meyveler, baklagiller ve tam tahıllar mesela kahverengi pirinç ve kinoa gibi.

13 ) Zamanında Yiyin !

Bu öğünlerinizin hazırlanmasını ifade eder ve bu fast food alternatiflerini elemenize yardımcı olur. Bir kaba yarım fırınlanmış tatlı patates + 2 tatlı kaşığı salsa sosu + 1 haşlanmış yumurta ; veya 1 elma+ 1 avuç dolusu (12 adet) çiğ ve tuzlanmamış badem ; ya da yarım bardak yulaf + 2 yemek kaşığı keten tohumu + bir kaşık protein tozu + yarım doğranmış elma.

14 ) Harekete Geç!

Hareket etmenizi kast ediyoruz. Temiz beslenebilirsiniz ama ancak yine de hareket etmek zorundasınız. En az 30 dakikalık terlemeyi haftada 4-5 gün tekrarlamayı hedefleyin. Vücudunuz daha iyi olacak ancak daha iyisi modunuz da harika olacak.

15) Şekere Saldırı !


Bu beyaz, tozumsu şey, size onu daha fazla istemenize neden olur. Bağımlısınız. Kokain hakkında konuşmuyorum, şeker hakkında konuşuyorum - ve o her yerde. Bu etken maddeyi beslenmenziden kaldırmanız, vücudunuzun değişmesindeki en dikkat çekici ödül olacaktır.

16) Alkol : Diğer yasal uyuşturucu
İnsanlar alkolün aslında şeker olduğunu öğrendiklerinde şaşırıyorlar. Alkol bağımlılığı tıpkı şeker bağımlılığı gibidir. Alkol tüketiminizi minimize edin özellikle bırakmaya çalışıyorsanız. Özel günlere saklayın.

17 ) Yağsız Protein + Kompleks Karbonhidrat

Her zaman yağsız proteinizi komplex karbonhidrat ile beraber alın ve en iyi metabolik etki için biraz yağ ekleyin. Kadınların erkeklere oranla daha az proteine ihtiyaçları vardır ancak görünen o ki her öğünde almaları gerekmektedir.

18 ) Yaşasın Yağ !

Yağ kötü bir yiyecek değildir. Sağlıklı olabilmemiz için ona ihtiyaç duyarız, pek çok geleneksel toplumda insanlar yağ tüketir, karbonhidrat değil. Yağdan korkmayın. En azından 3 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı tüketin. (evet doymuş yağ olabilir ama sağlık açısından mükemmeldir)

19) Yeşillikler

Daha fazla yeşillik tüketin. Bu günlerdeki kahvaltım 2 kupa hindistan cevizinde sotelenmiş yeşillik ve üzerine 2 tam yumurtadan oluşuyor.

20 ) Sulu Susuzluk

Kuzey Amerika’nın 1 Numaralı besin eksikliği sudur - daha fazla içtiğimizi düşünsek bile, aslında kahve , çay, soda, sporcu içecekleri ve diğerlerine teşekkür etmeliyiz ki onlar sayesinde susuzluk çekmiyoruz. Sulu Susuzluk tedavisi tarifi : Yarım limon suyu ve bir tutam rafine edilmemiş deniz tuzu ve 1 bardak suyu karıştırın. Şimdi elinizde elektrolik açısından zengin ve susuzluğunuzu tam anlamda giderecek bir bardak suyunuz var.

21)Akıllı Tuz
Sadece rafine edilmemiş deniz tuzu kullanın. Sofra tuzunun tüm besin öğeleri çıkartılmıştır ve rengi açılmıştır. Aslında şeker dahi içerir. Rafine edilmemiş tuz insan sağlığı için ideal olan 92 farklı mineral ve elementleri içerir. Her zaman deniz tuzu kullanın.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Forum Üyesi
Katılım
28 Kas 2014
Mesajlar
196
Tepki puanı
29
Puanları
78
Konum
Kıbrıs-Gazimağusa
Kahvaltı Savaş hocanın çektiği videoda dediği gibi o kadar önemli bir öğün değildir. Çünkü Sabah kalktığımızda kan şekerimiz çok fazla yükselir . Ama yinde mutlaka kahvaltı yapın
 
Yorum
Forum Üyesi
Katılım
3 Eki 2014
Mesajlar
19
Tepki puanı
0
Puanları
1
Web Sitesi
fitness.tv.tr
Birkere sabah okula geç kalıyorum diye kahvaltı yapmamıştım ama içimde kalmıştı sırf kahvaltımı yapmadım diye okuldan kaçıp eve gitmiştim kahvaltı için :D
 
Yorum
Forum Üyesi
Katılım
10 Ara 2014
Mesajlar
13
Tepki puanı
1
Puanları
3
Yaş
40
SAvaş Hoca kahvaltı önemli değil diyor ama ben bu görüşe katılmıyorum.
bilimsel olarak önemli olmayabilir ama psikolojik açıdan oldukça önemli bence.
 
Yorum
Forum Üyesi
Katılım
26 Ara 2014
Mesajlar
2
Tepki puanı
0
Puanları
1
Yaş
46
Web Sitesi
www.akademi-haber.com
Ben de kahvaltının şahsen atlanmaması gerektiğini düşünenlerdenim. Ancak bendeki sorun sanırım akşam yemeğinde fazla ölçü koyamamaktan kaynaklanıyor. akşam yemeği kıstığım zaman kolayca kilo verebiliyorum.
 
Yorum
Forum Üyesi
Katılım
30 Ara 2014
Mesajlar
3
Tepki puanı
0
Puanları
1
Yaş
31
Ben de kahvaltının şahsen atlanmaması gerektiğini düşünenlerdenim. Ancak bendeki sorun sanırım akşam yemeğinde fazla ölçü koyamamaktan kaynaklanıyor. akşam yemeği kıstığım zaman kolayca kilo verebiliyorum.

Savaş hoca zaten kahvaltı yapmayın demiyor. Savaş hoca'nın söyledikleri çok yanlış anlaşılmış. Normal şartlarda yağ yakımı için sabah aç karnına kardiyo yapılması önerilir ve buna genel itibariyle kimse karşı çıkmaz. Savaş hocanın da kahvaltınızı birkaç saat geciktirin tavsiyesi de bunla aynı yola çıkıyor.
 
Yorum
Forum Üyesi
Katılım
4 Ara 2014
Mesajlar
39
Tepki puanı
6
Puanları
8
Konum
İzmir
Şeker tüketmeyin demiş. Doğru demiş Savaş hocanın düşünceleri de bu yönde. Bence bir insan şeker tüketmeden yaşayabilir tabii ki pilavın vs... içinde ki şekerden bahsetmiyorum toz şekeri , küp şeker , çikolatanın içindekileri.
 
Yorum
Forum Üyesi
Katılım
29 Ocak 2015
Mesajlar
1
Tepki puanı
1
Puanları
3
Yaş
43
Özet yazı olmuş. Tebrik ederim. Kahvaltı konusu ile ilgili olduğu için bir doktor arkadaşımın bana anlattığını aktarmak isterim.
"İnsan metabolizma olarak aslında binlerce yıl öncesi ile aynı. Yani insanlar sabah kalkar avlanmaya çıkar akşama kadar avlanır, akşam yemeğini yer ve uyur. Sabah kalkar yine akşama kadar avlanır ve akşam yer. Bu böylece devam eder. Yani aslında insanın bir öğün yemesi esastır. Kahvaltı ve öğle yemeği modern insanın icatlarıdır. Yalnızca yaşamak için yiyen insanın bu tür kavramları yoktur. "
Bu konuşmayı yaptıktan sonra hayatımı buna göre düzenlemeye çalıştım. Yani gün içinde yemek , çay , kahve olaylarını bitirdim. Yalnızca akşamları yedim. Yemek yeme işinide sizin belirttiğiniz kurallara uygun yaptım(hemen hemen) şimdi tam istediğim kilodayım, rahatım ve kendimi dinç hissediyorum.
Ayrıca karbonhidrat tüketmekten korkmayın. Hem beyin hemde kas yapınız için çok önemli ( karbonhidrat nedir, karbonhidrat içeren besinler listesi, Karbonhidrat çeşitleri | Haber oku, Gazete oku, Son haberler )
 
Yorum
  • :)
  • :D
  • ;D
  • :lollol:
  • :lol:
  • ;)
  • :(
  • :cool:
  • :p
  • :eek:
  • :laugh:
  • :rolleyes:
  • :angry:
  • :mad:
  • :embarras:
  • :undecided:
  • :cry:
  • :evil:
  • :heart:
  • %p
  • :bravo:
Üst