lehman4499
Forum Üyesi
Arkadaşlar çalışmalarımızda Piramit Sistemmi (12-10-8-6 Tekrar) mı yoksa Sabit Tekrar(8/10) ilemi Çalışmalıyız ?
Sevgili dostum her sistemin yeri ayrıdır. Mevsime göre bünyeye göre amaca göre değişir. Kişisel bilgilerini yazarsan daha spesifik cevaplar alabilirsin.
Ben şuan hipertrofi çalışıyorum genelde sabit tekrarlar sabit ağırlıkla çalışıyorum ancak tekrar tempomu azaltıyorum, bu aynı ağırlıkla daha zor antrenman yapmamı sağlıyor. Genelde kuvvet antrenmanlarımda piramit sistem yapıyorum ama 8 tekrardan başlayıp her et ağırlık arttırıp 2-3 tekrara kadar birer birer iniyorum. Kuvvet antrenmanlarımda 3-4 dakika set arası hipertrofi antrenmanlarımda 45-60 sn set arası bekliyorum. Kuvvet antrenmanlarımda 2 ölçek preworkout kullanıyorum ve karbonhidrat ağırlıklı besleniyorum. vücudun şekillenmesi için gerekli antrenman sistemi diye birşey yoktur. Gerekli beslenme diye birşey vardır. Düzgün besleniyorssan eğer piramitte yapsan droplasan da süperlesen de ters piramitlesen de vücudun şekillenir.5 Kilo fazlam var ilk önce onu vereceğim sonra vücudu şekillendirmeye çalışacağim siz hangisini önerirsiniz