Hoş geldin!

Forum sitemize kayıt olarak fitness ve vücut geliştirme konularında sorular sorabilir, diğer insanlarla iletişime geçebilirsiniz!

Şimdi Kayıt Ol

Okul/İş İçin Tavuk ve Pilav Saklama

sefayksl

Forum Üyesi
Katılım
13 Ağustos 2014
Mesajlar
40
Tepkime puanı
5
Ödüller
0
Fit Puan
0
Merhabalar,

Okul ve işte yemek için evden çıkmadan önce pilav/tavuk yaparak saklama kabında götürmek doğru olur mu?

Örneğin pilavımızı yaptık, 100-150 gr doğranmış tavuğumuzuda tavada kızarttık bunları saklama kabına koyup 3-4 saat sonra yesek bir sorun olur mu sağlık açısından? Tadı kötü olur tahmin ediyorum ama fast food yemekten iyidir yinede.
 

SaVaS

Forum Üyesi
Katılım
13 Ağustos 2014
Mesajlar
1,123
Tepkime puanı
106
Ödüller
3
  • 250. Mesaj!
  • 100. Mesaj!
  • 100. Beğeni!
Fit Puan
0
Merhabalar,

Okul ve işte yemek için evden çıkmadan önce pilav/tavuk yaparak saklama kabında götürmek doğru olur mu?

Örneğin pilavımızı yaptık, 100-150 gr doğranmış tavuğumuzuda tavada kızarttık bunları saklama kabına koyup 3-4 saat sonra yesek bir sorun olur mu sağlık açısından? Tadı kötü olur tahmin ediyorum ama fast food yemekten iyidir yinede.
hava sıcak ise tavuk bozulur.
 

bostonblue

Forum Üyesi
Katılım
14 Ağustos 2014
Mesajlar
11
Tepkime puanı
3
Ödüller
0
Fit Puan
0
hijyenik açıdan 3 saat üzerinde dışarıda (oda sıcaklığında) beklemesi uygun değildir. hele ki tavuk gibi ölüme kadar götürebilecek bakteriler içerme ihtimali olan gıdalar için.

yurt dışında sıcak yemekleri sıcak muhafaza eden thermal yiyecek çantaları kullanımı çok yaygın. lakin bunlar da yemeklerdeki bakteri üremesini ve gıdanın bozulmasını engellemiyor, hiyenik açıdan oda sıcaklığında durmasından farksız.

yapabiliyorsanız bir gece önceden pişirdiğiniz (merkez sıcaklığı 75°C) öğünlerinizi yemek kaplarında porsiyonlayıp buzdolabında (merkez sıcaklığı 4°C) soğumaya bırakın. tüketeceğiniz zaman mikrodalga fırın veya ocak üstünde tavada yeterli ısıtmayı(merkez sıcaklığı 75°C) yaparak o anda tüketin, tekrar soğutup ısıtmayın!

ha birde bu bozuk kokuyor dediğiniz yiyecekler değil, kokusunu alamadığınız yiyecekler zehirler.
 

Fatih A.

Moderatör
SMS Onaylı
Katılım
13 Ağustos 2014
Mesajlar
799
Tepkime puanı
236
Ödüller
3
  • 250. Mesaj!
  • 100. Mesaj!
  • 100. Beğeni!
Fit Puan
4
hijyenik açıdan 3 saat üzerinde dışarıda (oda sıcaklığında) beklemesi uygun değildir. hele ki tavuk gibi ölüme kadar götürebilecek bakteriler içerme ihtimali olan gıdalar için.

yurt dışında sıcak yemekleri sıcak muhafaza eden thermal yiyecek çantaları kullanımı çok yaygın. lakin bunlar da yemeklerdeki bakteri üremesini ve gıdanın bozulmasını engellemiyor, hiyenik açıdan oda sıcaklığında durmasından farksız.

yapabiliyorsanız bir gece önceden pişirdiğiniz (merkez sıcaklığı 75°C) öğünlerinizi yemek kaplarında porsiyonlayıp buzdolabında (merkez sıcaklığı 4°C) soğumaya bırakın. tüketeceğiniz zaman mikrodalga fırın veya ocak üstünde tavada yeterli ısıtmayı(merkez sıcaklığı 75°C) yaparak o anda tüketin, tekrar soğutup ısıtmayın!

ha birde bu bozuk kokuyor dediğiniz yiyecekler değil, kokusunu alamadığınız yiyecekler zehirler.
[MENTION=324]sefayksl[/MENTION]

Cevabını görünce hemen cevap vermek istemedim, emin olabilmek için ev şartlarında deneyler yapmaya karar verdim. Tavuk etini az kekikle yağsız şekilde kızarttım,4 saat oda sıcaklığında beklettim. Tat,koku ve renkte değişiklik olmadı. Mikrobiyolojik olarak sorun çıkmaz pişirmek zaten mikroorganizmaları öldürmek içindir. Ölümcül bakteriler olsa bile bunların sayılarının çok fazla artması gerekir buda 10saat kadar kısa bir sürede olmaz. 8 ve 10 saat içinde aynısını deneyeceğim. Ev şartlarında sende bu deneyi yapabilirsin bir parça tavuğu kızarttıktan sonra al ve dene. Yeterki tavuk pişmeden önce çok fazla beklemiş bayat olmasın. İyi Çalışmalar.
 

ROKETMAN

Forum Üyesi
Katılım
19 Kasım 2014
Mesajlar
20
Tepkime puanı
2
Ödüller
1
  • 20. Mesaj!
Fit Puan
0
Korkunç birşey bu soğuk tavuk öğürerek yiyorsun resmen yemeyiniz ton balığı iyidir ancak tavuğu sıcak tüketiniz arkadaşlar ve hatırladıkcada insanın öğüresi geliyor arkadaşlar böğhr gibi puh neyse tavuğu hem sağlık hemde sarılık vs olmamak için soğuk tüketmeyiniz. ...
 

selcuk

Forum Üyesi
Katılım
13 Ağustos 2014
Mesajlar
33
Tepkime puanı
4
Ödüller
0
Yaş
26
Fit Puan
0
Korkunç birşey bu soğuk tavuk öğürerek yiyorsun resmen yemeyiniz ton balığı iyidir ancak tavuğu sıcak tüketiniz arkadaşlar ve hatırladıkcada insanın öğüresi geliyor arkadaşlar böğhr gibi puh neyse tavuğu hem sağlık hemde sarılık vs olmamak için soğuk tüketmeyiniz. ...
Aynen kardeşim valla soğuk yenmiyor. Bir gün okulda soğuk soğuk tavuk pilav yerken kusacağım ondan korkuyorum :)
 

ftrci05

Forum Üyesi
Katılım
10 Haziran 2014
Mesajlar
233
Tepkime puanı
112
Ödüller
2
Yaş
27
  • 100. Mesaj!
  • 100. Beğeni!
Fit Puan
0
Merhabalar,

Okul ve işte yemek için evden çıkmadan önce pilav/tavuk yaparak saklama kabında götürmek doğru olur mu?

Örneğin pilavımızı yaptık, 100-150 gr doğranmış tavuğumuzuda tavada kızarttık bunları saklama kabına koyup 3-4 saat sonra yesek bir sorun olur mu sağlık açısından? Tadı kötü olur tahmin ediyorum ama fast food yemekten iyidir yinede.
baharatla tatlandırırsan soğusada tadı fena olmuyor.. baharat olarak köri baharatını öneririm sos değil toz olan
 
Üst