
Neden kırmızı mercimek tüketilmeli , tüketildiği taktirde faydaları nelerdir.
Kan şekeri seviyelerinin Stabilize Edilmesine Yardımcı Olur:
Kırmızı mercimek yüksek miktarda diyet lifi içerir, glisemik indeksi düşüktür ve yemeklerin ince bağırsaktan emilim hızını yavaşlatır. Bu sayede sindirim hızının azalmasıyla beraber kan şekerindeki ani ve beklenmedik yükselişler önlenir. Şeker problemi, diyabeti ve insülin üretimi yetersiz olan kişiler tarafından düzenli olarak tüketilmesi sağlığı iyileştirecektir.
2- Kolesterolü Düşürerek Kalbi Sağlıklı Tutar: Yüksek oranda lif içermesi sebebiyle vücuttaki genel kolesterol seviyelerinin düşmesine yardımcı olabilir. Ayrıca kan dolaşımını iyileştirerek aşırı kolesterolün atılmasını kolaylaştırır ve çeşitli kalp rahatsızlıklarına karşı korur.
3- Yaşlanmayı Yavaşlatır: Bitki hücre hasarını etkili bir biçimde azaltabilecek antioksidanlar açısından çok zengindir. İçerdiği çeşitli ve bol besinler bağışıklık sistemini güçlendirir, cildin genç ve canlı görünmesini sağlar ve anti-aging etkileri yapar. Tüketilmesinin yanı sıra doğrudan cilde de uygulanabilir.
4- Dişleri ve Kemikleri Besler: Mercimek kalsiyum, magnezyum ve sağlıklı dişler ve kemikler için gerekli olan diğer vitamin ve mineraller açısından zengindir. Düzenli olarak tüketilmesi, vücudun ihtiyaç duyduğu besinlerin düzenli alımını sağlayacağı için daha etkili olur.
5- Sağlıklı Gözlere ve Görmeye Yardımcı Olur: Yukarıda sözü geçen minerallerin yanı sıra A, C ve E vitamini açısından zengindir. Bu vitaminler sağlıklı gözler ve görüş için temel öneme sahiptir.
6=Bağışıklık Sistemini Güçlendirir, Genel Sağlığı Korur: Kırmızı mercimek demir, B6 vitamini ve çinko açısından zengindir. Bu mineral ve vitaminler kandaki beyaz kan hücreleri sayısının artmasında ve bağışıklığın güçlenmesinde temel besinlerdendir.