Merhaba arkadaşlar,
Kesker alaka bir konu gibi gelebilir ama yazmak istedim. Herkesin derdi beslenme ve daha doğrusu proteinli beslenme biliyoruz. Ya yemek yapmak zor geliyor, hazırlaması dert geliyor vs. çeşitli bahaneleri olanları da duyar gibiyim. Sizlere bir ipucu paylaşmak istiyorum.
Ben de bazen tavuk göğsü yaparken beklemesi insanı öldürüyor diyenlerdenim. Aslında tavuk göğsü çabuk pişen bir ettir fakat kimisi iyice pişmiş ister tavuğunu. Kimisi küp küp sote şeklinde, kimisi julyen julyen uzun şekiller halinde doğrar, kimisi de bütün bütün ızgaraya atıp bıçağıyla, çatalıyla parçalayarak tüketir yemeğini.
Ben de iyice pişmiş sevenlerdenim açıkçası tavuğu ve işe götürmek olsun, antrenman öncesi-sonrası olsun insan bir zaman sonra bıkıyor aynı yemeği hazırlamak ve pişirme sürecinden doğan zaman kaybından dolayı. Geçen gün evdeki tüm bıçakları bilettirdim ve tıpkı Çin restaurantlarındaki o efsanevi bıçaklar gibi, jilet gibi yaptırdım evdeki tüm bıçakları.
Gelelim tavuğun çok hızlı ve homojenik bir şekilde pişirme olayına. Tavukları bugün jilet gibi bıçaklarla öyle bir doğradım ki bildiğin nohut büyüklüğünde çıktı hepsi, soğanları da önceden biraz pişirmiştim, attım tencereye, 5dk kendi suyunu saldı zaten, üzerine herkes istediği gibi baharatını atabilir, ben kekik ve karabiber atıyorum, az biraz da tuz ekliyorum. 10dk da 500gr. tavuk göğsü hazır oluyor.
Yani keskin bir bıçakla daha kaliteli doğrama yaparak, küçük parçalar halinde daha hızlı pişmesini sağladım. Şuan bunu yazarken gerçekten kesker alaka bir konu olduğunu düşünmeye başladım ama etkili çözümdür. Yemek derdi tüm sağlıklı beslenen herkesin en büyük problemlerinden birisidir. Aklınızda bulunsun, bıçak önemli bir edevattır sofrada. Kaşık salata gibi tavuk sote oldu
Herkese iyi çalışmalar, afiyet olsun.
Kesker alaka bir konu gibi gelebilir ama yazmak istedim. Herkesin derdi beslenme ve daha doğrusu proteinli beslenme biliyoruz. Ya yemek yapmak zor geliyor, hazırlaması dert geliyor vs. çeşitli bahaneleri olanları da duyar gibiyim. Sizlere bir ipucu paylaşmak istiyorum.
Ben de bazen tavuk göğsü yaparken beklemesi insanı öldürüyor diyenlerdenim. Aslında tavuk göğsü çabuk pişen bir ettir fakat kimisi iyice pişmiş ister tavuğunu. Kimisi küp küp sote şeklinde, kimisi julyen julyen uzun şekiller halinde doğrar, kimisi de bütün bütün ızgaraya atıp bıçağıyla, çatalıyla parçalayarak tüketir yemeğini.
Ben de iyice pişmiş sevenlerdenim açıkçası tavuğu ve işe götürmek olsun, antrenman öncesi-sonrası olsun insan bir zaman sonra bıkıyor aynı yemeği hazırlamak ve pişirme sürecinden doğan zaman kaybından dolayı. Geçen gün evdeki tüm bıçakları bilettirdim ve tıpkı Çin restaurantlarındaki o efsanevi bıçaklar gibi, jilet gibi yaptırdım evdeki tüm bıçakları.
Gelelim tavuğun çok hızlı ve homojenik bir şekilde pişirme olayına. Tavukları bugün jilet gibi bıçaklarla öyle bir doğradım ki bildiğin nohut büyüklüğünde çıktı hepsi, soğanları da önceden biraz pişirmiştim, attım tencereye, 5dk kendi suyunu saldı zaten, üzerine herkes istediği gibi baharatını atabilir, ben kekik ve karabiber atıyorum, az biraz da tuz ekliyorum. 10dk da 500gr. tavuk göğsü hazır oluyor.
Yani keskin bir bıçakla daha kaliteli doğrama yaparak, küçük parçalar halinde daha hızlı pişmesini sağladım. Şuan bunu yazarken gerçekten kesker alaka bir konu olduğunu düşünmeye başladım ama etkili çözümdür. Yemek derdi tüm sağlıklı beslenen herkesin en büyük problemlerinden birisidir. Aklınızda bulunsun, bıçak önemli bir edevattır sofrada. Kaşık salata gibi tavuk sote oldu
Herkese iyi çalışmalar, afiyet olsun.