Gösterilecek hikaye yok. Bir hikaye oluşturun. Çekinmeyin, takipçilerinize siz sevdirecektir.
Bu gluten üzerine ben de birkaç haftadır araştırma yapıyorum. Çünkü özellikle son 4-5 haftadır artırdığım glutenli ürün tüketimi nedeniyle olduğunu düşündüğüm sindirim sıkıntıları, karında şişlik ve glutenli ürünleri normalden fazla tükettiğimde yüzümde oluşan sivilceler falan oldu.
Gluten çölyak hastalığının öncüsü ve SAĞLIKLI bireylerde de çölyaka sebep oluyormuş. Bu konuda başta Canan Karatay'ın açıklamaları olmak üzere birkaç doktorun ve diyetisyenin falan açıklamalarını saatlerce izledim. Gluten'in sebep olduğu zararları görünce, gluten içeren besinlerin serbest olması akıl alır gibi görünmedi bana. Canan Karatay pirinç dahil bütün tahıllarda gluten olduğunu söylüyor ve hatta bu besinlerde zararlı içerik olmadığına dair bir çok otorite üniversitenin rüşvet alarak yalan söylediğini ve bunun ortaya çıktığını söylüyor. Araştırmadım ama bu tür şeylerin yapıldığı zaten su götürmez bir gerçek. Siyez buğdayının bile genleriyle oynanması nedeniyle sağlıklı sayılabilecek tek buğday olan türün de yok olduğunu söylüyor. Bunlar doğru mu, üzerine araştırmadım henüz. Ama Canan Karatay'ı izledikçe piyasadaki imajından çok daha faydalı şeyler anlattığını gördüm. İnsanlar sadece protein tozu kötüdür diyor diye ön yargılı yaklaşıyorlar gibi göründü bana.
Daha da araştıracağım bu gluten işini. Bakalım neler göreceğiz.
Bu gluten üzerine ben de birkaç haftadır araştırma yapıyorum. Çünkü özellikle son 4-5 haftadır artırdığım glutenli ürün tüketimi nedeniyle olduğunu düşündüğüm sindirim sıkıntıları, karında şişlik ve glutenli ürünleri normalden fazla tükettiğimde yüzümde oluşan sivilceler falan oldu.
Gluten çölyak hastalığının öncüsü ve SAĞLIKLI bireylerde de çölyaka sebep oluyormuş. Bu konuda başta Canan Karatay'ın açıklamaları olmak üzere birkaç doktorun ve diyetisyenin falan açıklamalarını saatlerce izledim. Gluten'in sebep olduğu zararları görünce, gluten içeren besinlerin serbest olması akıl alır gibi görünmedi bana. Canan Karatay pirinç dahil bütün tahıllarda gluten olduğunu söylüyor ve hatta bu besinlerde zararlı içerik olmadığına dair bir çok otorite üniversitenin rüşvet alarak yalan söylediğini ve bunun ortaya çıktığını söylüyor. Araştırmadım ama bu tür şeylerin yapıldığı zaten su götürmez bir gerçek. Siyez buğdayının bile genleriyle oynanması nedeniyle sağlıklı sayılabilecek tek buğday olan türün de yok olduğunu söylüyor. Bunlar doğru mu, üzerine araştırmadım henüz. Ama Canan Karatay'ı izledikçe piyasadaki imajından çok daha faydalı şeyler anlattığını gördüm. İnsanlar sadece protein tozu kötüdür diyor diye ön yargılı yaklaşıyorlar gibi göründü bana.
Daha da araştıracağım bu gluten işini. Bakalım neler göreceğiz.
http://www.colyak.org.tr/sayfa.asp?Sayfa=Kategori&Bolum=6
https://www.glutenfreeliving.com/gluten-free-foods/gluten-free-nutrition/gluten-free-whole-grains/
https://wholegrainscouncil.org/whol...-grain-refined-grain/gluten-free-whole-grains
bir çok yer pirincin glutensiz olduğunu söylüyor bu arada