Bana fitness,agirlik calismalari ile ilgili kitaplar soruluyor. Ben turkce kaynak bilmiyorum. Benim kullandigim kaynaklar ingilizcedir.
Size enteresan birsey soyliyim: Agirlik calismalari ile ilgili bilimsel kitaplar bulmak Amerikada bile cok zor. Yani ciddi kaynak sikintisi var. Ben 15/20 kitap aldim. Bunlarin cogu iste resimli hani hareketler nasil yapiliyor tarzinda kitaplar. Biraz beslenme onerileri var okadar.
Iki kitap buldum biraz isi bilimsel tarafina inen. Ondada yazar hipertrofi icin ( kasin buyumesi ) tekrarlarin 4-6 arasinda olmasi gerektigini,cunku maksimum mikroskobik yirtilmalarin ancak bu sekilde olabilecegini iddia ediyor. Bu yaklasim bana cok uygun degil.
Yani Amerikada bile kaynak sikintisi var. Neden peki ? Sebebi su arkadaslar. Bu is bilimsel bir istir bu tip kitaplari egzersiz fizyolojisi uzmanlari yazmalidir. Yani PHD olan bilim adamlari. Boyle bilim adami Amerikada cok var. Ancak bu adamlar kendileri agirlik calismiyorlar. Benim bildigim egzersiz fizyolojisi uzmani PHD unvani olan ve agirlik calisan Jim Stoppani var. Diger kitap yazanlar universite egitimi olmayan kisilerdir. Genel olarak eski yarismacilar yada personal trainerlardir.
Benim kullandigim, ogrendigim, ogrenmeye calistigim butun kaynaklar benim ders kitaplarimdir. Bu kitaplarda genel olarak 500 sayfanin uzerinde atlas tarzinda buyuk kitaplardir. Bunlarin yazarlarida egzersiz fizyolojisi uzmanlaridir yani ¾ kisi bir araya gelmis bir kitap olusturmuslar. Tabi bunun icin 300 den fazla kaynaktan yararlanmislar.
Size tavsiyem, boyle notlarinizi toparlayin kendinize kaynak yapin. Benim kitap projem var. Aslinda bilgilerde hazir sadece toparlamam gerekiyor. Hangi dilde yapacagim bilmiyorum. Muhtemelen ingilizce cikartacagim ilk once. Bakalim ilerideki zaman ne gosterecek.