Ekmek Tüketimi

sefayksl

Forum Üyesi
Katılım
13 Ağustos 2014
Mesajlar
40
Tepkime puanı
5
Puanları
8
Merhabalar,

Her sporcu gibi bende protein ağırlıklı besleniyorum fakat ekmek konusunda biraz bilgisizim.

Hangi ekmeği tüketiyorsunuz? Hangisini tüketmeliyiz, neden? Aynı şekilde hangisi neden tüketmemeliyiz?

Teşekkürler.
 

SaVaS

Forum Üyesi
Katılım
13 Ağustos 2014
Mesajlar
1,122
Tepkime puanı
106
Puanları
138
profesyonel olarak yapmıyorsan bence anlamı yok ( dozunu kaçırmadıkça ) misal kahvaltıda 2 dilim ekmek hiç kimseyi öldürmez veya öğle yemeğinde çok yemeye bak misal ben ekmeği şekeri kesmiştim lakin şimdi iş yüzünden mecbur yiyorum alternatiflerim olmadığı için. ama her zaman esmer ekmek daha iyidir.
 

hellyea

Forum Üyesi
Katılım
13 Ağustos 2014
Mesajlar
150
Tepkime puanı
21
Puanları
48
tam tahıllı ekmek yüksek lif kaynağı
 

sefayksl

Forum Üyesi
Katılım
13 Ağustos 2014
Mesajlar
40
Tepkime puanı
5
Puanları
8
profesyonel olarak yapmıyorsan bence anlamı yok ( dozunu kaçırmadıkça ) misal kahvaltıda 2 dilim ekmek hiç kimseyi öldürmez veya öğle yemeğinde çok yemeye bak misal ben ekmeği şekeri kesmiştim lakin şimdi iş yüzünden mecbur yiyorum alternatiflerim olmadığı için. ama her zaman esmer ekmek daha iyidir.

Beyaz ekmek tüketip bu sporu yapmanın hiç bir anlamı yok diyenler gördümde ondan soruyorum dostum :)
 

ciko

Forum Üyesi
Katılım
10 Haziran 2014
Mesajlar
86
Tepkime puanı
50
Puanları
43
Tam tahıllı yüksek lif kaynağı ancak aşırı sodyum içeriyor buda vücudun su tutmasını sağlar.Kaloriside yüksektir.
 

Fatih A.

Moderatör
SMS Onaylı
Katılım
13 Ağustos 2014
Mesajlar
799
Tepkime puanı
236
Puanları
138
Merhabalar,

Her sporcu gibi bende protein ağırlıklı besleniyorum fakat ekmek konusunda biraz bilgisizim.

Hangi ekmeği tüketiyorsunuz? Hangisini tüketmeliyiz, neden? Aynı şekilde hangisi neden tüketmemeliyiz?

Teşekkürler.
Ekmek konusu biraz karışık çünkü tam tahıllı un ile beyaz un karıştırılarak yapılır, tam tahıllı un ne kadar artarsa ekmeğin sertliği o kadar artar, fırınlarda satılan iyi bir lif kaynağı değildir. Tam tahıllı ekmekte ve tam buğday ekmeğinde karışım oranını bilmek önemli, ambalajlı olanlarda genelde %20 ye yakındır. illaki alacaksan organik tam buğday ekmeği diye bir ürün var ekşi mayalıdır, carrefour larda bulabilirsin. Daha uzun süre mayalanması nedeniyle faydalı mikroorganizma sayısı artmış olup kan şekerini yükseltme hızı da diğer ekmeklere göre azdır. Ekmeğini kendin yapmanda bir çözüm olabilir fakat marketten un alırken , kepekli un olsa bile farklı markalarda ciddi fark eden rakamlar var. Örneğin birinde %7 lif var birinde %3, bunlara dikkat etmelisin alırken, çavdar unu ile ekmek yapabilirsin 100gr ında 13,5 gr lif var (yine paketin üstüne bakıyoruz). Ekmeğin fazla tüketilmemesi faydalı olacaktır. İyi Çalışmalar
 

hellyea

Forum Üyesi
Katılım
13 Ağustos 2014
Mesajlar
150
Tepkime puanı
21
Puanları
48
Tam tahıllı yüksek lif kaynağı ancak aşırı sodyum içeriyor buda vücudun su tutmasını sağlar.Kaloriside yüksektir.

Su tutuyor diye ekmektemi yemiyahh:D
Saka bi yana sodyum var su tutucak diye tan tahillidan vazgecmek mantiksiz olur 7 aydir kullaniyorum simdiye yuruyen damacana olurdum olmadim
MB860 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
Üst