Hoş geldin!

Forum sitemize kayıt olarak fitness ve vücut geliştirme konularında sorular sorabilir, diğer insanlarla iletişime geçebilirsiniz!

Şimdi Kayıt Ol

Cut mı Bulk mı Yapmalıyım? Skinny Fat miyim?

Zyrosiren

Forum Üyesi
Katılım
22 Kasım 2020
Mesajlar
6
Tepkime puanı
1
Ödüller
2
Yaş
21
  • İlk Beğeni!
  • İlk Mesaj
Fit Puan
30
Yaş
21
Kilo (kg)
77
Spor Geçmişi
1
Boy (cm)
179
Kol (cm)
36
Bel (cm)
78
Omuz (cm)
116
Herkese merhaba. 96 kilodan 76 kiloya düştüm. Şu anda yağ oranım %10 gözüküyor(fotoğraf ekledim) ama tuhaf geliyor bana açıkçası.
Mart ayında 1 aylık 5x5 serüvenim oldu karantinadan dolayı bıraktım. Ağustostan beridir de evde vücut ağırlığı ile çalışıyorum kalori açığı yaparak. Son 1 aydır carb cycle yapıyordum şimdi de son iki gündür skinny fatim sanırım diyerek tdee ve birkaç videodan edindiğim bilgilerle maintanance kalorimi makrolarımı alıyorum ama emin değilim. (2787 cal - 354 carb 80 yağ 165 protein). Kilo alırım diye korkuyorum şu anda ödem var vücudumda birden carb yüklediğim için de doluyum 78 kilo gözüküyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Fotoğraflar güncel.
(Göğüs :96 cm Boyun 39 cm eklenmemiş)
 

Ekli dosyalar

ThousandYears

Forum Üyesi
Katılım
8 Aralık 2019
Mesajlar
632
Tepkime puanı
240
Ödüller
9
  • 100. Beğeni!
  • 250. Mesaj!
  • 50. Beğeni!
  • 100. Mesaj!
  • 25. Beğeni!
  • 50. Mesaj!
Fit Puan
1,526
Yağ oranın bence %13 .
Kollarına omzuna baktım ama hiç damarlanma göremedim hocam , bu demek oluyor ki ; derin kalın .
Beslenmen gayet güzel aslında 350 carb , 70 yağ , 160 protein . Karbonhidratın kaynakları düşük glisemik indeksli değil mi acaba ve yemekleri suda pişirip yağları çiğ olarak yemeğin üstüne sonradan döküyorsun dimi ?
Bence clean bulk yapmalısın artık , o küçük alt göbeği boşver , eminim t shirt giyince insanlar o küçük göbeğinin olduğunu bile farketmiyorlar , dışardan bakıldığında göğüs sırt omuz kol lazım , o yüzden 78 bel 83-34 olana kadar clean bulk yap tabi bu süreçte 116 omuz 134-133 olmalı . Sonra beli tekrar 78 e indirirsin omuz 131-132 kalır .

Ödem için sabah aç karna mikserin içine maydonoz 1 limon suyu roka salatalık atıp suyunu çıkartıp içebilirsin , antrenman sonrası 5-10 dakika hiit cardio , günde 3-4 lt su ( 1 i antrenman esnasında)

Evde çalışmaya devam edeceksen en azından dumbell bar plaka barfiks demiri lazım , hacim kazanmak için .

Skinnyfat değilsiniz hocam göbek çok az , triceps sırt belli olmaya başlamış , başlangıç seviyesi gibi gözüküyor şuan da , zaten 96 kilodan düşmüşsünüz hem de sarkma falan olmadan , durumunuz gayet iyi bence geçen zaman boşa gitmemiş .
 
Son düzenleme:

alperkrt17

Forum Üyesi
Katılım
12 Kasım 2020
Mesajlar
16
Tepkime puanı
3
Ödüller
2
Yaş
20
  • İlk Beğeni!
  • İlk Mesaj
Fit Puan
68
Yağı pişirirken atmak ile çiğ atmak arasında fark nedir? Ben pişirirken atıyorum.
 
1 cevap var

ThousandYears

Forum Üyesi
Katılım
8 Aralık 2019
Mesajlar
632
Tepkime puanı
240
Ödüller
9
  • 100. Beğeni!
  • 250. Mesaj!
  • 50. Beğeni!
  • 100. Mesaj!
  • 25. Beğeni!
  • 50. Mesaj!
Fit Puan
1,526
Yağ kavrulunca , kızarınca kimyasal değişime uğruyor yani sağlıklı özelliğini kaybediyor .
O yüzden pilavı mesela suda pişirip sonlara doğru suyunu çekerken zeytinyağı koyuyorum veya en son .
 

alperkrt17

Forum Üyesi
Katılım
12 Kasım 2020
Mesajlar
16
Tepkime puanı
3
Ödüller
2
Yaş
20
  • İlk Beğeni!
  • İlk Mesaj
Fit Puan
68
Peki dostum bu olay kaloride bir değişim yaratır mı? 1 haftadır sürekli pirincime pişirirken 250 grama 1 yemek kasıgı atıyorum. Dedigin gibi yapacagım bundan sonra teşekkürler. Ve arada mesela fatsecrata köfte yapacağım zaman kıyma soğan tam buğday ekmeği falan giriyorum ne atılıyorsa onun icindede yağ oluyor bu durumda başka şekilde yapamayacağım icin ızgaraya atılıyor ızgarada pişiyor bu sorun yaratır mı?
 
1 cevap var

Nurettin Olgun

Site Admini
Katılım
22 Mayıs 2015
Mesajlar
1,911
Tepkime puanı
626
Ödüller
2
Yaş
33
  • 100. Mesaj!
  • 250. Mesaj!
Fit Puan
51
Skiny fat gibi bir durum söz konusu değil."Ödem oluşmamış , sadece antrenman yapmayı bıraktığınız için deri hafiften sarkmış , antrenman yapmaya devam edeceğiniz ilk 2 ayda oturur görüntü"

.Temiz bir bulk uygulayın.Piramit veyahutta ters piramit tarzı antrenman programı uygulayın.
Zorluk derecesi her iki haftada 1 kademe artacak şekilde , ileriye dönük olmalı , güç artışında kaslar mevcut çalıştığınız ağırlıklara ve antrenman rutininize uyum sağlar.
Kas kütlesi çok az , bcaa kullanabilirsiniz.Takviye olarak başka hiçbir ürüne de ihtiyaç yok.
İyi günler , iyi çalışmalar dilerim.
 

Zyrosiren

Forum Üyesi
Katılım
22 Kasım 2020
Mesajlar
6
Tepkime puanı
1
Ödüller
2
Yaş
21
  • İlk Beğeni!
  • İlk Mesaj
Fit Puan
30
-Ben de 13 14 civarı olduğunu düşünüyorum.
-Şu ana kadar sadexe bileğimde ve ayağımda damar gördüm hocam derim kalın sanırım :D
-Ege fitnessın skinny fat videosuna göre düzenledim makroları. Normalde tdeede 211 protein öneriyor saçma şekilde. Sağlıklı yağ aralığı da ortalama 60 80 olduğu için öyle dengelemiştim
-Genel olarak tükettiğim karbonhidratlar = Beyaz pirinç, tam buğday ekmeği, meyve sebze, bal, makarna.Genelde dediğiniz gibi glisemik indeksi yüksek şeyler. Vücuda etkisini biliyorum fakat görünüşe böyle bir erkisi olduğunu tahmin etmemiştim. Değiştirmem gerekecek sanırım
-Yemekleri direkt yağda pişiriyordum, hesabınu yaparak yap atıyordum tavuk da dahil. Sanırım bu da hatalarımdan biri. Tavsiyelerinize açığım.
-Clean bulk konusunda fazla bilgim yok bu konuda da yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Teşekkür ederim
 

ThousandYears

Forum Üyesi
Katılım
8 Aralık 2019
Mesajlar
632
Tepkime puanı
240
Ödüller
9
  • 100. Beğeni!
  • 250. Mesaj!
  • 50. Beğeni!
  • 100. Mesaj!
  • 25. Beğeni!
  • 50. Mesaj!
Fit Puan
1,526
Tam buğday ekmeği yerine yulaf , beyaz pirinç yerine kepekli pirinç , bal yerine şekersiz fıstık ezmesi , meyve de günde 1-2 tane anca olmalı çünkü meyve çok şekerli , en şekersizlerinden muz da bile 12-13 gram şeker var , şeker deriyi kalınlaştırır .
Yumurta hariç diğer yemekleri suda pişirip üstüne sonradan yağ ekleyin tavuğa pirince vb. , Yumurtaya da tavaya yapışmaması için azıcık yağ sürün sadece . Yağların kızarınca kavrulunca bir faydasi kalmıyor .
 

Zyrosiren

Forum Üyesi
Katılım
22 Kasım 2020
Mesajlar
6
Tepkime puanı
1
Ödüller
2
Yaş
21
  • İlk Beğeni!
  • İlk Mesaj
Fit Puan
30
Ege, videosunda kilo çarpı 1.6 protein alın diyor, 77x1.6 dan 123.2 yapıyor. Az değil mi bu kas gelişimi için?
 

ThousandYears

Forum Üyesi
Katılım
8 Aralık 2019
Mesajlar
632
Tepkime puanı
240
Ödüller
9
  • 100. Beğeni!
  • 250. Mesaj!
  • 50. Beğeni!
  • 100. Mesaj!
  • 25. Beğeni!
  • 50. Mesaj!
Fit Puan
1,526
123 ün hepsi hayvansal protein yani et yumurtadan ise olur , işin içine gün içinde yediğin yulaftan pirinçten vb. Şeylerden gelen proteinler de eklenince o 123 150-170 i bulur .
 

Zyrosiren

Forum Üyesi
Katılım
22 Kasım 2020
Mesajlar
6
Tepkime puanı
1
Ödüller
2
Yaş
21
  • İlk Beğeni!
  • İlk Mesaj
Fit Puan
30
Mantıksız geldi hocam açıkçası. Bitkisel protein neden sayılmıyor ki? Onu diyen adam başka videosunda da mercimek yiyin diyor. Bence direkt toplam proteinden bahsediliyor orada
 
4 cevap var

alperkrt17

Forum Üyesi
Katılım
12 Kasım 2020
Mesajlar
16
Tepkime puanı
3
Ödüller
2
Yaş
20
  • İlk Beğeni!
  • İlk Mesaj
Fit Puan
68
Genel olarak hayvansalı fazla tut bitkiseli abartma fakat tabiki bitkisel de sayılıyor merak etme. Öyle olsa vegan adamlar nasıl yapıyor az mantık değil mi. Sen alman gereken proteini al alırken de hayvansal proteinler ağır bassın. Protein açığın kaldığında kapatmak için hayvansal kullanmaya çalış olmuyorsada sorun yok bitkisel ilede kapatırsın.
 

Nurettin Olgun

Site Admini
Katılım
22 Mayıs 2015
Mesajlar
1,911
Tepkime puanı
626
Ödüller
2
Yaş
33
  • 100. Mesaj!
  • 250. Mesaj!
Fit Puan
51
Bitkisel proteinler besin olarak sayılıyor.Yalnız kas onarımı için amino asitler eksiktir.Yani kas kütlesi ekliyoruz , bu kas kütlesini oluştururken mikroskobik yırtilmalar gerçekleşiyor kaslarda , bu mikroskobik yırtılmaları onarmak için de protein tüketiyoruz.Tuğla ve çimento gibi düşünün.Amino asit eksik olunca , çimentonun kalitesi düşük oluyor , duvarı ne kadar örersen ör , yine de sağlam olmaz , kütle kazanımı gerçekleşmez.Bide bunu bilimsel olarak açıklayalım.

Amino Asitler Neden Önemli ?

Proteinlerin yapıtaşları aminoasitlerdir.Canlıların yapısındaki proteinlere 20 çeşit aminoasit katılır. Yapay olarak sentezlenebilen 70 kadar aminoasit vardır.

Bu 20 çeşit aminoasitten 12 tanesi insanlarda sentezlenebilirken 8 tanesi dışarıdan hazır olarak alınır. Proteinler çok sayıda aminoasitin dehidrasyon sentezi yoluyla birleşerek oluşturdukları polipeptidlerdir.

Proteinler her canlıda farklı olduğu gibi her canlının farklı dokularında da birbirinden farklıdır. Sadece tek yumurta ikizlerinin proteinleri aynıdır. Bu farklılık proteinleri oluşturan aminoasitlerin çeşidi, sayısı, sırası ve dizilişinden kaynaklanır.

Bunun nedeni de her canlı ve dokudaki proteinlerin sentezlenmesini sağlayan genlerin farklı olmasıdır.
Proteinlerin sentezlenmesi için gerekli olan aminoasit çeşitlerinden bir tanesi dahi bile eksik olsa protein sentezlenemez. Proteinlerdeki aminoasitlerden bir tanesinin bile çeşidi, sırası,sayısı değişirse proteinin yapısı ve özelliği değişir.

Var mı başka sorunuz.? Veyahutta yanıtlanmasını istediğiniz konu.?
 
Son düzenleme:
Üst