
Neden bulgur tüketmeliyiz?
Pilavlık bulgur, köftelik bulgur, esmer bulgur gibi birçok çeşidi olan bu eşsiz besin vücuda sağladığı faydalarından dolayı çok fazla tercih ediliyor.
Bulgur besin değeri açısından en besinlerden biri; çok iyi bir kompleks karbonhidrat ve lif kaynağı. Çinko, kepek, krom ve magnezyum doğal olarak bulgurun içerisinde de yer alıyor.
Ayrıca bunlara ek olarak selenyum, fitatlar ile B12 haricindeki tüm B vitaminlerini de içerir.
Lif açısından da oldukça zengindir. İşte bulgurun faydaları:
B 12 vitamininin insan vücudundaki işlevi:
B12 vitamini hücre yaşlanmasının önüne geçer.
Sinir hücrelerini onarır.
Kalp ve damar hastalıklarına karşı vücudu korur. .
B12 vitamini aynı zamanda karbonhidratları enerjiye çevirir, yağı azaltır.
Sağlıklı saç, cilt ve tırnak için temel ihtiyaçtır.
Yüksek oranda lif içermesi ve glisemik indeksi düşük bir besin olmasından dolayı bulgur, kan şekeri dengesinin kontrol altında tutulmasına katkıda bulunur.
Bulgurun içerdiği birçok vitamin özellikle çinko, demir, magnezyum ve krom kemik sağlığının korunmasına destek olur.
Diyet döneminde düzenli olarak bulgur yiyen kişiler daha uzun süre tok kalırlar ve sindirim sistemleri de hızlı çalıştığından kilo vermeye yardımcı olur.
Yapısında ki folik asitin en önemli özelliği anne karnındaki bebek sağlığı için de faydalı olmasıdır.
Bulgurun içerisinde barındırdığı vitamin ve mineraller, özellikle de demir, cildi ve saçı beslemek için mucizevi bir etkiye sahiptir.
Magnezyum, çinko, folik asit gibi birçok besini içinde barındıran bulgur, sinir sisteminin de sağlıkla çalışmasına yardımcı olur.
Dokuların korunmasında ve dokuların güçlenmesinde çok önemli bir içerik sağlar.
Son düzenleme: