cok yardımcı olmuşsun muzu yeni yeni tüketmeye başladım karbonhidrat lari nasil kullanacağımi tam bilemiyorum annemin yaptığı yemekler yağlı oluyor ben kensim nasil yapcam onu araştırıyorum mesela protein alımında sıkıntı yok
GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Madem hacimlenme dönemi beslenme programı istiyorsun, bir şeyler karalayayım bende
Sağlıklı beslenme açısından yağsız seramik veya stone tavada kızartabilirsin etlerini. Buharlı pişirici de tavsiye edebilirim. Et ve sebze ürünlerini Buharda pişirebilirsin. Karbonhidrat kaynağı olarak bakliyatlar 1 numaradır. Tencerede suyu kaynat 1500gr(1,5lt), 2 doğranmış soğan, 2 doğranmış biber, 8 diş sarımsak bunları 30dk haşla. İçine 750gr bulgur ekle 15dk suyunu çekene kadar pişir, sonra soğutmaya al(lapa olmasın,ocaktan alsan bile pişmeye devam eder), kaşıkla karıştırarak soğut yemek hazır. 70gr karbonhidrat için 300gr pişmiş bulgur almalısın. Yeşil mercimek içinde aynısını yapabilirsin 1000gr yeşil mercimek 1,5lt su. 250gr pişmiş yeşil mercimekte 65gr karb var. Birçok baklagil var kendin türetebilirsin ayrıca.
Protein ihtiyacını yağsız kas kütleni kg başına 2.75 ile çarparak bulursun, yada tüm kilonu 2 ye çarpsanda olabilir. Alman gereken hayvansal proteini al, kalan kalorileri yağ ve karbonhidrata dağıt, sızma zeytinyağı(diğer sıvı yağlarda olur, zeytinyağı daha iyidir) 60-70gramdan az alma. Kalanı karbonhidrata ver. Paylaştırarak 5-6 öğün yapman iyi olacaktır. Sabah kalktıktan 1 saat sonra yemeğe başla. Ne kadar tüketmen gerektiğini hesaplarsın. İyi Çalışmalar