- Yaş
- 26
- Kilo (kg)
- 84
- Spor Geçmişi
- 1
- Boy (cm)
- 175
- Kol (cm)
- 37
Merhaba @Fitness Bilim yöneticileri ve üyeleri
Kafama takılan bir soru var ve bu soru üzerinden konu açmak istedim. Sadece öğle yemeğini baz alıyorum. Güzel bir tavuk sote yapmayı düşünüyorum ve detaylar aşağıda:
-150 g tavuk göğsü (derisi alınmış)
-5 orta boy mantar
-Yarım kırmızı biber
-2 diş sarımsak
Bunları sotelemek için de teflon tavaya 1 kaşık ayçiçek yağı döktüm. Şimdi bu noktaya kadar yemek tarifi gibi gittim ama bu noktadan sonra işler karışıyor.
Yemeğe 1 kaşık ayçiçek yağı döktüm ama yüksek ısı derken, tavuğu pişirmesi derken bu yağ bitti. Ben elbette sağlığım açısından ilave yağ dökmedim. Tavadaki sote pişince servis tabağına alırken de besinleri kaşıkla iyice süzerek tabağa yerleştirdim. Tavada da yağ birikintisi kaldı.
SORUM ŞU Kİ BEN 1 KAŞIK YAĞ DÖKÜYORUM AMA VÜCUDUMA O YAĞIN HEPSİ GİRMİYOR GİBİ GELİYOR BANA. SİZCE SAĞLIKTAN ÖDÜN VERMEMEK VE FİT BİR VÜCUDU YAKALAMAK İÇİN TEK BİR ÖĞÜNDE KAÇ KAŞIK YAĞ KULLANMALIYIM? [TEREYAĞ, MARGARİN VS. DIŞINDA SADECE SIVI YAĞ]
Kafama takılan bir soru var ve bu soru üzerinden konu açmak istedim. Sadece öğle yemeğini baz alıyorum. Güzel bir tavuk sote yapmayı düşünüyorum ve detaylar aşağıda:
-150 g tavuk göğsü (derisi alınmış)
-5 orta boy mantar
-Yarım kırmızı biber
-2 diş sarımsak
Bunları sotelemek için de teflon tavaya 1 kaşık ayçiçek yağı döktüm. Şimdi bu noktaya kadar yemek tarifi gibi gittim ama bu noktadan sonra işler karışıyor.
Yemeğe 1 kaşık ayçiçek yağı döktüm ama yüksek ısı derken, tavuğu pişirmesi derken bu yağ bitti. Ben elbette sağlığım açısından ilave yağ dökmedim. Tavadaki sote pişince servis tabağına alırken de besinleri kaşıkla iyice süzerek tabağa yerleştirdim. Tavada da yağ birikintisi kaldı.
SORUM ŞU Kİ BEN 1 KAŞIK YAĞ DÖKÜYORUM AMA VÜCUDUMA O YAĞIN HEPSİ GİRMİYOR GİBİ GELİYOR BANA. SİZCE SAĞLIKTAN ÖDÜN VERMEMEK VE FİT BİR VÜCUDU YAKALAMAK İÇİN TEK BİR ÖĞÜNDE KAÇ KAŞIK YAĞ KULLANMALIYIM? [TEREYAĞ, MARGARİN VS. DIŞINDA SADECE SIVI YAĞ]