Çözüldü 1 Kaşık Ayçiçek Yağın Ölçümü

Hoşgeldin!

Forum sitemiz tamamen ücretsizdir.

Şimdi Kayıt Ol!
Forum Üyesi
Katılım
6 Nis 2021
Mesajlar
47
Tepki puanı
10
Puanları
8
Yaş
29
Yaş
26
Kilo (kg)
84
Spor Geçmişi
1
Boy (cm)
175
Kol (cm)
37
Merhaba @Fitness Bilim yöneticileri ve üyeleri :)

Kafama takılan bir soru var ve bu soru üzerinden konu açmak istedim. Sadece öğle yemeğini baz alıyorum. Güzel bir tavuk sote yapmayı düşünüyorum ve detaylar aşağıda:

-150 g tavuk göğsü (derisi alınmış)
-5 orta boy mantar
-Yarım kırmızı biber
-2 diş sarımsak


Bunları sotelemek için de teflon tavaya 1 kaşık ayçiçek yağı döktüm. Şimdi bu noktaya kadar yemek tarifi gibi gittim ama bu noktadan sonra işler karışıyor.

Yemeğe 1 kaşık ayçiçek yağı döktüm ama yüksek ısı derken, tavuğu pişirmesi derken bu yağ bitti. Ben elbette sağlığım açısından ilave yağ dökmedim. Tavadaki sote pişince servis tabağına alırken de besinleri kaşıkla iyice süzerek tabağa yerleştirdim. Tavada da yağ birikintisi kaldı.

SORUM ŞU Kİ BEN 1 KAŞIK YAĞ DÖKÜYORUM AMA VÜCUDUMA O YAĞIN HEPSİ GİRMİYOR GİBİ GELİYOR BANA. SİZCE SAĞLIKTAN ÖDÜN VERMEMEK VE FİT BİR VÜCUDU YAKALAMAK İÇİN TEK BİR ÖĞÜNDE KAÇ KAŞIK YAĞ KULLANMALIYIM? [TEREYAĞ, MARGARİN VS. DIŞINDA SADECE SIVI YAĞ]
 
Çözüm
Ayçiçek yağı en zararlı yağlardan birisidir , sağlıklı yağ kategorisinde değildir , zaten ayçiçek yağı kullanarak en başta - yi yediniz .

Vücudun doğal hormon dengesi, adek vitaminleri emilimi vs. İçin gerekli olanlar sağlıklı yağlardır , bunlar kısaca bakacak olursak işlem görmemiş yağlardır.

Soğuk press Hindistan cevizi yağı , soğuk sıkım zeytinyağı , kavrulmamış kuruyemişler , köy yapımı tereyağı vs. Sağlıklı yağlardır

Kavrulmuş kuruyemişler , soğuk sıkım olmayan yağlar , margarin ayçiçek bunların hepsi sağlıksız yağlardır .

Deri kalınlaşması ve yağlanmanın önüne geçmek ise amacınız , günlük 40-80 Gr arası sağlıklı yağ tüketimi idealdir. Bunu da her yemeğe 1 er kaşık zeytinyağı atarak+ yumurta sarısı ile rahatla alacaksınızdır .
Forum Üyesi
Katılım
7 Şub 2021
Mesajlar
1,223
Tepki puanı
103
Puanları
0
Merhaba @Fitness Bilim yöneticileri ve üyeleri :)

Kafama takılan bir soru var ve bu soru üzerinden konu açmak istedim. Sadece öğle yemeğini baz alıyorum. Güzel bir tavuk sote yapmayı düşünüyorum ve detaylar aşağıda:

-150 g tavuk göğsü (derisi alınmış)
-5 orta boy mantar
-Yarım kırmızı biber
-2 diş sarımsak

Bunları sotelemek için de teflon tavaya 1 kaşık ayçiçek yağı döktüm. Şimdi bu noktaya kadar yemek tarifi gibi gittim ama bu noktadan sonra işler karışıyor.

Yemeğe 1 kaşık ayçiçek yağı döktüm ama yüksek ısı derken, tavuğu pişirmesi derken bu yağ bitti. Ben elbette sağlığım açısından ilave yağ dökmedim. Tavadaki sote pişince servis tabağına alırken de besinleri kaşıkla iyice süzerek tabağa yerleştirdim. Tavada da yağ birikintisi kaldı.

SORUM ŞU Kİ BEN 1 KAŞIK YAĞ DÖKÜYORUM AMA VÜCUDUMA O YAĞIN HEPSİ GİRMİYOR GİBİ GELİYOR BANA. SİZCE SAĞLIKTAN ÖDÜN VERMEMEK VE FİT BİR VÜCUDU YAKALAMAK İÇİN TEK BİR ÖĞÜNDE KAÇ KAŞIK YAĞ KULLANMALIYIM? [TEREYAĞ, MARGARİN VS. DIŞINDA SADECE SIVI YAĞ]

Merhaba, Sorunuz için teşekkür ederiz, bu konuda uzman üyelerimiz en kısa sürede size cevap verecektir. Keyifli forumlar dileriz. :)
 
Yorum
Yönetici
SMS Onaylı
Katılım
8 Ara 2019
Mesajlar
3,177
Çözümler
487
Tepki puanı
1,538
Puanları
188
Ayçiçek yağı en zararlı yağlardan birisidir , sağlıklı yağ kategorisinde değildir , zaten ayçiçek yağı kullanarak en başta - yi yediniz .

Vücudun doğal hormon dengesi, adek vitaminleri emilimi vs. İçin gerekli olanlar sağlıklı yağlardır , bunlar kısaca bakacak olursak işlem görmemiş yağlardır.

Soğuk press Hindistan cevizi yağı , soğuk sıkım zeytinyağı , kavrulmamış kuruyemişler , köy yapımı tereyağı vs. Sağlıklı yağlardır

Kavrulmuş kuruyemişler , soğuk sıkım olmayan yağlar , margarin ayçiçek bunların hepsi sağlıksız yağlardır .

Deri kalınlaşması ve yağlanmanın önüne geçmek ise amacınız , günlük 40-80 Gr arası sağlıklı yağ tüketimi idealdir. Bunu da her yemeğe 1 er kaşık zeytinyağı atarak+ yumurta sarısı ile rahatla alacaksınızdır .
 
Yorum
Çözüm
Forum Üyesi
Katılım
22 Nis 2021
Mesajlar
11
Tepki puanı
4
Puanları
3
Yaş
31
Merhaba @Fitness Bilim yöneticileri ve üyeleri :)

Kafama takılan bir soru var ve bu soru üzerinden konu açmak istedim. Sadece öğle yemeğini baz alıyorum. Güzel bir tavuk sote yapmayı düşünüyorum ve detaylar aşağıda:

-150 g tavuk göğsü (derisi alınmış)
-5 orta boy mantar
-Yarım kırmızı biber
-2 diş sarımsak


Bunları sotelemek için de teflon tavaya 1 kaşık ayçiçek yağı döktüm. Şimdi bu noktaya kadar yemek tarifi gibi gittim ama bu noktadan sonra işler karışıyor.

Yemeğe 1 kaşık ayçiçek yağı döktüm ama yüksek ısı derken, tavuğu pişirmesi derken bu yağ bitti. Ben elbette sağlığım açısından ilave yağ dökmedim. Tavadaki sote pişince servis tabağına alırken de besinleri kaşıkla iyice süzerek tabağa yerleştirdim. Tavada da yağ birikintisi kaldı.

SORUM ŞU Kİ BEN 1 KAŞIK YAĞ DÖKÜYORUM AMA VÜCUDUMA O YAĞIN HEPSİ GİRMİYOR GİBİ GELİYOR BANA. SİZCE SAĞLIKTAN ÖDÜN VERMEMEK VE FİT BİR VÜCUDU YAKALAMAK İÇİN TEK BİR ÖĞÜNDE KAÇ KAŞIK YAĞ KULLANMALIYIM? [TEREYAĞ, MARGARİN VS. DIŞINDA SADECE SIVI YAĞ]
öncelikle sıvı yağ tercihi olacaksa. en uygun ve sağlıklısı tabiki de zeytin yağı olacaktır. Ayçiçek yağı tüketeceğine tereyağı, hatta bulabiliyorsan yada yapabiliyorsan( ben kendim yapıyorum) sade yağ kullanmak daha sağlıklıdır. yağ kullanımından bu kadar korkmayın. bulk ve definasyonu kısaca özetlemek gerekirse. kilona göre protein ve yağ alımını sabit tutup. daha fazla karbonhidrat alırsan bulk yapmış olursun. daha az karbonhidrat alırsan definasyon yapmış olursun. hiç bir zaman kalori açığınızı yağ ve proteinden yaratmayın.
 
Yorum
  • :)
  • :D
  • ;D
  • :lollol:
  • :lol:
  • ;)
  • :(
  • :cool:
  • :p
  • :eek:
  • :laugh:
  • :rolleyes:
  • :angry:
  • :mad:
  • :embarras:
  • :undecided:
  • :cry:
  • :evil:
  • :heart:
  • %p
  • :bravo:
Üst