salamlar hakkında?

Hoşgeldin!

Forum sitemiz tamamen ücretsizdir.

Şimdi Kayıt Ol!
Forum Üyesi
Katılım
15 Ağu 2014
Mesajlar
46
Tepki puanı
1
Puanları
8
Yaş
24
Sabahları omlet yapıyorum da salam koyuyorum piliç salam mı? Hindi salam mı? Piliç salam aldım...
Tavuk gogusunden üretilmiştir diyor ve fiyati çok ucuz 3 TL felandı... Fiyatıda göz önune alarak en iyi salam hangisi?
 
Forum Üyesi
Katılım
10 Eki 2014
Mesajlar
6
Tepki puanı
0
Puanları
1
Yaş
28
Konum
Eskişehir
Valla hocam ben salamı hiçbir şekilde tercih etmiyorum presslendiği için etin çok kötü yerlerinden de yapılabiliyor markasına dikkat ederek al ve hindi salam önerimdir
 
Yorum
Forum Üyesi
Katılım
8 Eki 2014
Mesajlar
41
Tepki puanı
14
Puanları
8
Yaş
33
Sabahları omlet yapıyorum da salam koyuyorum piliç salam mı? Hindi salam mı? Piliç salam aldım...
Tavuk gogusunden üretilmiştir diyor ve fiyati çok ucuz 3 TL felandı... Fiyatıda göz önune alarak en iyi salam hangisi?

Merdiven altı üretim olmasın o dikkat et 3 TL'ye salam banada saçma geldi.
 
Yorum
SMS Onaylı
Onursal Üye
Katılım
13 Ağu 2014
Mesajlar
808
Tepki puanı
238
Puanları
138
Sabahları omlet yapıyorum da salam koyuyorum piliç salam mı? Hindi salam mı? Piliç salam aldım...
Tavuk gogusunden üretilmiştir diyor ve fiyati çok ucuz 3 TL felandı... Fiyatıda göz önune alarak en iyi salam hangisi?
Merhaba. Salam konusu oldukça detaylıdır. Salam bir karışım ürünüdür( köfte,hamur vb gibi). Salam yapılmadan önce bir hamur hazırlanır bu hamurun içerisine çok çeşitli etler ve sakatat gibi şeyler, bolca buğday nişastası(%50den fazla), baharatlar,yağ, emülgatörler(salamı oluşturan bağlayıcı maddeler, doğal olanlarıda mevcuttur), su konularak(%30dan fazla) hamur elde edilir ve yoğurulur. Preslenip ambalajlara basılarak en sonda ısıl işlem uygulanarak sofraya gelir. Salamda fiyat fazla ucuz olmamalı benim tercihim, çok tüketmediğim için bir rakam vermem zor ama 10tl den aşağı olmaz. Çok detaylı bir konudur et oranı artırılıp nişasta azaltılabilir, baharat kombinasyonları değişebilir, daha fazla su eklenip et azaltılabilir vb gibi çok sayıda seçenek vardır. Daha detaylı bilgi için Et Teknolojisi, Et İşleme Teknikleri kitaplarına bakabilirsin. İyi Çalışmalar.
 
Yorum
  • :)
  • :D
  • ;D
  • :lollol:
  • :lol:
  • ;)
  • :(
  • :cool:
  • :p
  • :eek:
  • :laugh:
  • :rolleyes:
  • :angry:
  • :mad:
  • :embarras:
  • :undecided:
  • :cry:
  • :evil:
  • :heart:
  • %p
  • :bravo:
Üst