Kadınlar ve Erkekler İçin En İyi Protein Tozu Hangisidir?

Birçok şirketin iddialarına rağmen, kadınlar veya erkekler için tek başına en iyi protein tozu yoktur. Gelin hep birlikte sizin için en iyisini bulalım!

Doğru protein tozunu seçmek zor olabilir.

Peynir altı suyu ? Kazein? Soya? Yumurta? Pirinç? Bezelye? Ya dabaşka bir şey mi?

Muhtemelen aşağıdaki kriterleri karşılayan bir protein tozu istersiniz:

  • İyi makrobesin profili (protein bakımından yüksek ve karbonhidrat ve yağlarda düşük)
  • Minimum miktarda yapay içerik
  • Tadı güzel
  • İyi karışan
  • Makul fiyatlı

Bu alanı daraltıyor ama yine de birkaç seçenek bırakıyor. Ve bu makalede, her birine bakacağız. Bedeninize ve ihtiyaçlarınıza en uygun olanı bulmanıza yardımcı olacağız.

Protein tozları ve kilo kaybı hakkında kadınlara ve erkeklere anlatılan ortak bir yalanı ele alarak başlayalım.

Kilo Kaybı İçin En İyi Protein Tozu

Kilo Kaybı İçin En İyi Protein Tozu

İşte sağlık ve fitness pazarlaması için bir gerçekçilik:

Herhangi bir ürün ya da hizmetin satışını önemli ölçüde arttırmak istiyorsanız, insanlara kilo vermelerine yardımcı olacağını söyleyin.

Bu nedenle kilo verme hapları , kilo verme için antrenman öncesi içecek , kilo kaybı protein barlar ve kilo kaybı için protein tozu.

Gerçek şu ki, “ kilo kaybı yiyeceği ” diye bir şey yoktur . 

Bu, bazı gıdaların diğerlerine göre kilo kaybına daha fazla yardımcı olduğunu bilinir.

Bazı yiyeceklerin kilo vermede diğerlerine göre “daha ​​iyi” olmasının nedeni, içerdikleri kalori miktarına ve bu kalorilerin protein, karbonhidrat ve yağa nasıl dağıldığına bağlıdır.

Şimdi, protein tozu konuştuğumuzda, kilo kaybına en uygun tozlar, elde edebileceğiniz kadar saf proteine ​​yakın olanlardır.

Benim bildiğim kadarıyla, bir protein tozu içindeki karbonhidrat ve yağ, yemeyi tercih ettiğim “harcanmış” kaloridir.

Aslında, yağ kaybetmek için diyet yaparken , kalori almak için genellikle korkunç bir tercihtir.

Sodadan, enerji içeceklerinden ve meyve sularına kadar değişen kalorili içeceklerle ilgili en büyük problem, gıda gibi doygunluğu tetiklememesidir .

1.000 kalori içebilir ve bir saat sonra aç olabilirsiniz, bununla birlikte, protein ve lifin iyi bir kısmı da dahil olmak üzere 1.000 kalori yemek yeme , muhtemelen 5 ila 6 saat boyunca sizi tam olarak tok tutacaktır.

İşte , Purdue Üniversitesi’nden araştırmacıların günlük enerji alımında yemek zamanlaması ve gıda formunun etkisini araştıran bir alıntı :

“İştah açıcı bulgulara dayanarak, enerji veren bir içeceğin ya bir yemekle ya da bir atıştırmalık olarak tüketilmesi, bu zamanlarda tüketilen makrobesin-eşleşmeli yarı katı ya da katı yiyeceklerden daha pozitif bir enerji sağlamak için daha büyük bir risk oluşturmaktadır.”

Yani, kalori ile beslenen insanların, aksini yapanlara göre daha fazla olması muhtemeldir. Bu nedenle araştırma , hem yetişkinlerde hem de çocuklarda şekerle şekerli içeceklerin ve kilo alımının daha fazla alınması arasında açık bir ilişki olduğunu göstermektedir.

Tamam, şimdi peynir altı suyu proteini ile başlayan, piyasadaki en popüler protein tozu türlerine bir bakalım .

Peynir altı suyu proteini…

Peynir Altı Suyu Proteini

Peynir altı suyu proteini, en popüler protein takviyesidir. Verdiğiniz para başına çok fazla protein alırsınız, tadı iyidir ve amino asit profili özellikle kas yapısına uygundur.

Ne var ne yok?

Peynir altı suyu, peynir üretiminin yarı açık, sıvı bir yan ürünüdür. Süzüldükten ve sütü süzdükten sonra, peynir altı suyu biter.

Atık olarak atılırdı, ancak bunun tam bir protein olduğu ve lösin olarak bilinen bir amino asitte bol olduğu keşfedildi  Lösin, protein sentezinin başlatılmasında anahtar rol oynayan önemli bir amino asittir .

Spor beslenme dünyası bu araştırmaya yakalandığında, peynir altı suyu proteini takviyesi doğdu.

Peynir altı suyu proteini herhangi bir zamanda alınabilir, ancak özellikle egzersiz sonrası protein kaynağı olarak etkilidir , çünkü hızla sindirilir , bu da kandaki amino asitlerde dramatik bir artışa neden olur (özellikle lösin). Bu da, daha yavaş yanan proteinlere göre daha hızlı kas büyümesini uyarabilir .

Yani, peynir altı suyu, erkekler ve kadınlar için protein tozu için iyi bir seçimdir.

Bununla birlikte, laktoza toleranssız olsanız bile , inek sütünde bulunan gerçek proteinlere karşı alerjiniz olabileceğinden bahsetmeliyim . Bu nedenle, bazı insanlar, peynir altı suyu izolatı veya hemen hemen tüm laktozu uzaklaştırılmış peynir altı suyu hidrolizatı gibi yüksek oranda rafine edilmiş peynir altı suyu formları ile iyi sonuç vermez .

Eğer peynir altı suyu midenizi rahatsız ederse, yumurta proteinleri ya da pirinç ve bezelye proteini karışımı gibi süt ürünü olmayan bir alternatif deneyin.

[irp posts=”2914″ name=”En İyi Protein Tozu Hangisidir? Protein Tozu Tavsiyeleri”]

Kazein Proteini…

Kazein Proteini

Peynir altı suyu proteini gibi,  kazein protein  takviyeleri de çok popülerdir ve ayrıca sütte bulunan bir proteindir. Süt pıhtılaşması şeklinde oluşan küfler kazeindir.

Kazein proteini, peynir altı suyundan daha yavaş sindirilmekte ve kandaki amino asitlerde daha küçük bir artışa neden olmakta, ancak birkaç saat boyunca daha sıkı bir salım sağlamaktadır.

Peynir altı suyunun kas inşa etmek için kazeinden daha iyi olup olmadığı konusunda bir tartışma var, ben peynir altı suyunun iyi olduğunu düşünüyorum.

  • Hızlı sindirimi ve lösin bolluğu nedeniyle 30-40 gram peynir altı suyu, muhtemelen antrenman sonrası beslenme için en iyi seçimdir .
  • Amino asitlerin yavaş salınımı nedeniyle kazein, her yönüyle mükemmel bir protein takviyesidir.
  • Kazein, yatağa gitmeden önce kasların iyileşmesine yardımcı olabilecek iyi bir proteindir .

Egzersiz sonrası yemeğimde her zaman peynir altı suyu proteini kullandım ve gün içinde ölçek ya da iki yumurta proteinini tercih ettim.

Yumurta Proteini..

Yumurta Proteini

Birçok insan, yumurta proteinini toz halinde alabileceğinizi bile bilmiyor. Eh, yapabilirsin ve bu büyük bir protein kaynağı.

Yumurta proteininin üç temel faydası vardır:

Bu, vücudunuzun gerçekten çeşitli protein formlarını ne kadar verimli kullanabileceğinin bir ölçüsüdür ve yumurta skoru araştırmaya göre değişir, ancak her zaman listenin en üstünde yer alır. Hayvan araştırmasına göre , yumurta proteini, kas büyümesini uyarma kabiliyetinde peynir altı suyuna benzerdir.

Bildiğiniz gibi, bunun anlamı, daha iyi bir genel kas büyümesine yardımcı olabilen, kandaki amino asitlerin daha uzun bir şekilde salınmasıyla sonuçlanır.

  • Yumurta proteininde az miktarda yağ ve karbonhidrat bulunur.

Yumurta protein tozu yumurta beyazından yapılır, böylece tat ve doku için herhangi bir yağ veya karbonhidrat eklenir.

Sonuç olarak yumurta proteini sadece mükemmel bir seçimdir.

Soya Proteini…

Soya Proteini

Soya proteini karışıktır.

Araştırmalar, kas inşa etmek için her yönüyle etkin bir protein kaynağı olduğunu gösterirken , aynı zamanda devam eden tartışmaların kaynağı ve özellikle erkekler için.

Bazı araştırmalara göre, soya gıdalarının düzenli olarak alınması, izoflavonlar olarak adlandırılan soya fasulyesinde bulunan östrojen benzeri moleküller nedeniyle erkeklerde kadınlaştırıcı etkiye sahiptir .

Örneğin , Harvard Üniversitesi’ndeki bilim adamları tarafından yapılan bir çalışmada 99 erkek sperm incelendi ve önceki 3 ay boyunca soya ve izoflavon alımına karşı karşılaştırıldı.

Buldukları şey, hem isoflavon hem de soya alımının, sperm sayısında bir azalma ile ilişkili olmasıdır. Soya gıdalarının en yüksek alım kategorisinde bulunan erkekler, ortalama olarak soya gıdalarını yemeyen erkeklerden 41 milyon sperm / ml daha azdı.

Öte yandan, Guelph Üniversitesi’ndeki araştırmacılar tarafından yapılan bir araştırmada, 32 erkek soya proteinden 57 gün boyunca düşük veya yüksek seviyelerde izoflavon yemiş ve semen kalitesini etkilemediğini bulmuştur.

Ayrıca, Loma Linda Üniversitesi ve St. Catherine Üniversitesi tarafından yürütülenler gibi literatür incelemeleri , ne soya gıdalarının ne de izoflavonların erkek hormon düzeylerini değiştirmediğini göstermektedir.

O zaman sonuç nedir?

Eh, henüz basit bir cevap yoktur, ancak umut verici bir araştırma dizisi, insanların erkeklerde etkilerinin, belirli bağırsak bakterilerinin varlığına veya yokluğuna bağlı olarak değişebileceğini göstermektedir.

İnsan% 30-50 içinde mevcut olan bu bakteriler, olarak adlandırılan soya bir izoflavon metabolize daidzein olarak adlandırılan östrojen benzeri bir hormon olarak ekuol .

Peking Üniversitesi’ndeki bilim adamları tarafından yapılan bir araştırmada , araştırmacılar, ekuol üreten erkeklerin 3 gün boyunca yüksek miktarda soya yedikleri zaman, testosteron düzeylerinin düştüğünü ve östrojen düzeylerinin yükseldiğini buldular. Bu etkiler, equol üretiminden veya eksikliğinden bağımsız olarak kadınlarda görülmedi.

Bununla ilgili olarak, yüksek östrojenli bir ortamda, izoflavonların östrojen üretimini baskıladığını ve düşük östrojen ortamında östrojen üretimini arttırdığını saptayan Sungkyunkwan Üniversitesi araştırmacıları tarafından yapılan bir çalışmadır .

Şimdi, kadınlar söz konusu olduğunda, araştırmalar  soyanın hormonları olumsuz etkilemenin daha az ihtimal olduğunu göstermektedir. 

Ancak, dikkate alınması gereken başka şeyler var.

Çalışmalar, soya protein maddeleri içerdiğini göstermektedir  protein moleküllerinin sindirimini inhibe ve diğer besin emilimini , hem de çok sayıda bilinen alerjenleri .

Soya, kalp hastalığı ve meme kanseri riskini azaltma gibi kadınlar için özel yararlar olabileceğine dair kanıtlar olsa da , diğer çalışmalar  bu bulgular hakkında şüphe uyandırmaktadır . Aksine, soya kanser hücrelerinin büyümesini bile uyarabilir .

Sonuç olarak günde birkaç kez bir protein tozu ile takviye etmek istiyorsanız, soyadan başka bir şeyle gitmenizi tavsiye ederim.

Diğer Vegan Proteinler…

Vegan Proteinler

Pirinç ve bezelye proteini gibi vegan proteininin soya fasulyesi olmayan kaynakları genellikle “eksik” ve yetersiz protein kaynağı olarak gösterilir.

Yani, bazı “uzmanlar”, bu bitki proteinlerinin vücudunuzun ihtiyaç duyduğu esansiyel amino asitleri eksik olduğunu ve böylece vücudunuzun kas inşa etmek ve dokuları onarmak için kullanabileceği “tam” proteinler oluşturmak için özel yollarla birleştirilmesi gerektiğini iddia eder.

Peki, bu efsane ve onu ortaya çıkaran hatalı araştırmalar , MIT’deki bilim adamları tarafından yıllar önce tamamen ortadan kalkmıştı,  ancak hala devam ediyor.

En alt satır şudur: bitkilerde ve sebzelerde bulunan tüm protein “tamam” dır.

Bununla birlikte, doğru olan, bazı vegan protein formlarının bazı amino asitlerde diğerlerinden daha düşük olduğu ve bazılarının vücut tarafından daha iyi emildiği ve bazı kaynakların diğerlerinden daha akıllı seçimler yapmasıdır.

Daha iyi ve daha popüler olan vegan protein tozlarının pirinç ve bezelye proteinidir. İşte nasıl yığılırlar:

Pirinç proteini mükemmel bir seçimdir.

Yüksek bir biyolojik değere sahip – yaklaşık% 80 (sığır eti gibi) – ve tadı harika. Belirli ürünler açısından, SunWarrior’ın pirinç proteinini gerçekten seviliyor.

Bezelye proteini eşit derecede iyidir.

Biyolojik değeri pirinçler kadar iyidir  ve kas gelişimini en üst düzeye çıkarmak için önemli olan yüksek miktarda lösine sahiptir . Markalar açısından, ŞİMDİ Foods ‘bezelye proteini ile yanlış gidemem .

Aynı zamanda, pirinç ve bezelye proteininin bir kombinasyonunun, özellikle birleşik amino asit profilinin peynir altı suyu proteini ile benzer olduğu için, özellikle iyi çalıştığını da belirtmek gerekir. Bu yüzden bu karışıma genellikle “veganın peynir altı suyu proteini” denir.

Kadınlar veya Erkekler İçin En İyi Protein Tozu…

En İyi Protein Tozu

Artık, protein tozunun sizin için en iyi olacağı hakkında iyi ve bilinçli seçimler yapmak için ihtiyacınız olan her şeyi biliyorsunuz.

İşte bir özet:

  • Hiç kimse protein tozu kilo kaybı için bir diğerinden daha iyi değildir, fakat daha az karbonhidrat ve protein tozundaki yağ daha azdır.
  • Peynir altı suyu proteini, özellikle antrenman sonrası için iyidir.
  • Peynir altı suyu, kazein ve yumurta, genel takviye için iyidir, kazein ve yumurta uzun süreli kas kazanımları için daha iyidir.
  • Yumurta ya da kazein gibi yavaş sindiren bir protein, yatmadan önce içmek için iyidir. Yemekler de bunun için iyi çalışıyor (yumurtalar, az yağlı süzme peynirler ve yoğur)
  • Soya proteini atlamak ve bunun yerine başka bir şeyle gitmek iyi bir fikir olabilir.
  • Pirinç ve bezelye proteininin bir karışımı bitki bazlı protein için mükemmel bir seçenektir.

Biraz deneme yaparak, sizin için en iyi olanı da bulabilirsiniz.

Sizin yorumunuz nedir?